Inhoudsopgave
Hoe komt het dat je zilvervisjes in huis hebt?
De zilvervisjes komen binnen in voedsel, oude kleding, oud papier en meubilair, bijvoorbeeld tijdens een verhuizing. Zodra het ongedierte binnen is, verstopt het zich in allerlei naden, kieren en voorwerpen.
Wat doen tegen zilvervisjes?
Zilvervisjes houden van vochtige, warme plekken. Ze voeden zich met granen, meel, broodkruimels en aardappelen, maar hun bijzondere vermogen om cellulose te verteren, zorgt ervoor dat ze ook papier en lijm kunnen eten. Dit is ook de reden dat je ze op iedere plek in huis kunt aantreffen.
Hoe komen zilvervisjes in badkamer?
Zilvervisjes houden van een vochtige omgeving. Vanwege het veelvuldig gebruik van warmwater in de badkamer is de luchtvochtig in deze ruimte vaak relatief hoog. Ook vocht uit de lucht dat condenseert op de koudwater leidingen en stortbak van de w.c. draagt bij aan de luchtvochtigheid.
Hoe ontstaan zilvervisjes in huis?
Zilvervisjes komen vaak het huis binnen door mee te liften met voedsel, verhuisdozen, meubilair, oude boeken, papier en oude kleding. Door hun broze exoskelet worden ze snel geplet, wat door de achterblijvende stoffige substantie overlast kan veroorzaken.
Kunnen zilvervisjes buiten overleven?
In ons koude klimaat kunnen zilvervisjes en papiervisjes buiten niet overleven. In huis echter des te beter. Ze gedijen goed in warme en vochtige ruimtes.
Kunnen zilvervisjes verdrinken?
Zilvervisjes houden van een vochtige omgeving, toch kunnen ze niet zwemmen. Wanneer dit insect in het water belandt, zal hij vanuit instinct proberen naar de kant te zwemmen. Lukt dit niet, dan zal het diertje na enige tijd verdrinken.
Hoe komen papiervisjes in huis?
Papiervisjes en zilvervisjes verspreiden zich via naden en kieren door jouw huis. Maak die dan ook goed dicht met kit: zo bespaar je bovendien op je gasverbruik. Boeken, tijdschriften en andere kwetsbare materialen kun je beter niet in een kartonnen doos op zolder zetten, maar in goed afgesloten kunststof boxen.