Inhoudsopgave
Hoe krijg je Morgellons?
Het lijkt vaak in families voor te komen en sommigen zeggen baat te hebben bij antibiotica. Tot nu toe is de oorsprong van Morgellons echter één groot vraagteken. Bij de meeste mensen veroorzaakt het humaan papillomavirus hooguit een paar wratjes, maar de ’treeman’ heeft een zeldzaam genetisch defect.
Wat is Morgellons ziekte?
De ziekte van Morgellon is een omstreden aandoening die wordt gekenmerkt door verschillende huidklachten, zoals wonden, jeuk en pijn, waarbij de patiënt de sterke overtuiging heeft dat deze worden veroorzaakt door draden of vezels die de huid penetreren.
Wat zijn Morgellons parasieten?
De ziekte van Morgellon, afgekort Morgellons, is een zelfdiagnose en onbestaande huidaandoening waarbij sprake zou zijn van huidzweren die textiel en pluisjes afscheiden, ook wel “fibers” genoemd. Andere symptomen zijn pijn, jeuk en het gevoel van parasieten die onder de huid kruipen.
Waar zitten Morgellons in?
Morgellon disease is niet een echte ziekte, maar een psychose. Bij analyse van de foto’s blijkt het te gaan om vezels afkomstig van kleding, pluisjes, en klontjes talg. Toch bestaan er diverse websites waarin het beeld als een echte aandoening wordt gepresenteerd.
Wat is Parasietenwaan?
De aandoening die bekendstaat als parasietenwaan, infestatiewaan of het Ekbom-syndroom is de beleving van de patiënt dat er beestjes of parasieten op of in zijn huid leven, en soms ook in zijn leefomgeving.
Waarom zitten er parasieten in mondkapjes?
Voor wat in de filmpjes te zien is, bestaat een eenvoudige verklaring. Het gaat hier om doodgewone textielvezels, meestal van katoen, polyester, of een andere synthetische stof. De pluisjes “leven” dus niet. Ze lijken enkel maar te bewegen onder de invloed van luchtstromen, water, of statische elektriciteit.
Wat zit er in de mondkapjes?
Herbruikbare mondkapjes worden vaak van katoen gemaakt. Ook andere synthetische vezels, zoals polyester en nylon kunnen in mondkapjes gebruikt worden. Soms worden nog nanodeeltjes aan de vezels toegevoegd (zie ‘Antibacterieel en/of antiviraal’ hieronder).