Inhoudsopgave
Hoe kun je een doorbraakbloeding stoppen?
Wat te doen bij een doorbraakbloeding? Neem contact op met je huisarts bij hevig bloedverlies tijdens de eerste paar maanden pilgebruik of als het na enkele dagen niet is gestopt. Je kunt dan samen op zoek naar een andere anticonceptiepil.
Hoe lang duurt tussentijdse bloeding pil?
Met de pil houdt het tussentijds bloedverlies meestal op. Na 3 tot 6 maanden kunt u weer proberen hoe het gaat zonder de pil. Soms komt het gek genoeg juist door de anticonceptiepil dat u tussentijds bloedverlies krijgt.
Waarom krijg je een doorbraakbloeding?
Onschuldige oorzaken van een tussentijdse bloeding Een doorbraakbloeding kan worden veroorzaakt wanneer één van je eierstokken een eicel vrijgeeft en je dus ovuleert. Wanneer je iedere maand op hetzelfde moment in je cyclus last hebt van zo’n doorbraakbloeding is het makkelijk om je vruchtbare dagen te bepalen.
Kan je bij een doorbraakbloeding de pil doorslikken?
Dit is deels waar, maar ook een fabel. Ook al slik je de pil door, kun je na een aantal maanden last krijgen van doorbraakbloedingen. Tóch bloed verliezen of ongesteld worden tijdens het doorslikken van de pil is helaas dus heel normaal. Je kunt er dan trouwens voor kiezen om alsnog een stopweek in te lassen.
Hoeveel bloed bij doorbraakbloeding?
Tussentijdse bloedingen, of ‘doorbraakbloedingen’ zijn spontane bloedingen tussen 2 menstruatieperiodes. Is het relatief veel bloed, vergelijkbaar met een gewone menstruatie, dan spreek je over doorbraakbloedingen. Verlies je weinig bloed, gaat het over ‘spotting’.
Hoeveel bloed bij Doorbraakbloeding?
Doet een doorbraakbloeding pijn?
Symptomen van doorbraakbloeding Het voornaamste symptoom van een doorbraakbloeding is het verlies van (kleine hoeveelheden) bloed uit de vagina. Hiernaast kunnen ook buikkrampen voorkomen of witte en roze afscheiding. Symptomen die naast bloedverlies optreden, zijn afhankelijk van de oorzaak van de doorbraakbloeding.
Doet een Doorbraakbloeding pijn?
Wat is doorbraakbloeding?
Een doorbraakbloeding is bloedverlies buiten de stopweek van de pil. Tijdens de eerste drie tot vier maanden kan er bij het gebruik van de anticonceptiepil soms wat bloedverlies optreden tussen de menstruaties. Dit komt omdat het lichaam moet wennen aan de pil. Vaak zijn dit kleine hoeveelheden bloed, ook wel spotting genoemd.
Hoe lang duurt een doorbraakbloeding of spotting?
Over het algemeen duurt een doorbraakbloeding of spotting niet langer dan één dag. Echter voor sommige mensen kan het heel erg vergelijkbaar zijn met gewone menstruatie. Dit houdt in dat het wel een paar dagen kan duren.
Waarom blijft de pil betrouwbaar bij doorbraakbloedingen?
Ja, de pil blijft betrouwbaar bij doorbraakbloedingen. Echter, voor exacte betrouwbaarheid van de pil bekijk je de bijsluiter. Vergeet overigens niet dat een eenfasepil doorgaans voor slechts 99,5% tot 99,9% betrouwbaar is.