Inhoudsopgave
Hoe kwam Daniel in de leeuwenkuil?
Het is het verhaal uit Daniël 3 waarin de drie vrienden van Daniël, Sadrach, Meschach en Abednego, weigeren de wet van koning Nebukadnezar te volgen om voor zijn beeld buigen en het te aanbidden. Zo was Daniël ook ongehoorzaam aan de wet van de koning en werd hij in de leeuwenkuil geworpen.
Waar gaat Daniel over?
Daniël (Hebreeuws: דָּנִיּאֵל, Dāniyyēl, “God is mijn rechter”) is de hoofdpersoon van het Bijbelboek Daniël in de Hebreeuwse Bijbel. Daniël kwam bekend te staan als een droomuitlegger en voorspeller van de toekomst, omdat hij de verre toekomst en de toekomst van Israël kon voorspellen.
Welke koning gooide Daniel in de leeuwenkuil?
Daarop sprak koning Darius tot Daniël: “Uw God, die gij zo volhardend dient, die bevrijde u!” Hij liet Daniël in de leeuwenkuil werpen en hij liet de leeuwenkuil afsluiten met een zware steen, en hij ging terug naar zijn paleis en vreesde het ergste.
Waar staat Daniel in de Bijbel?
Daniël staat in de Tenach bij de Geschriften. In de christelijke Bijbel heeft het een plaats gekregen tussen de grote en de kleine profeten. Het boek bestaat grofweg uit drie delen: Het eerste deel (hoofdstuk 1 – 7) werd oorspronkelijk in het Aramees geschreven.
Wie was koning Kores?
De naam Cyrus wordt daarom door sommigen vertaald met als de zon’. De Perzische heerser wordt in de bijbel Kores of Cores genoemd. Vermoedelijk komt Cyrus ook voor in de Koran als Dhul-Qarnayn, ‘De man van de twee horens’. Hiermee wordt gedoeld op de twee ‘horens’ van de zon: het oosten en het westen.
Wie was de zoon van David?
Stamboom
Bloedverwanten: | Isaï (vader) · Eliab (broer) · Abinadab (broer) · Samma (broer) · Zeruja (zus of halfzus) · Abigaïl (halfzus) · Abisaï (neef) · Asahel (neef) · Joab (neef) · Jonadab (neef) |
---|---|
Echtgenotes: | Abigaïl · Ahinoam · Batseba · Maächa · Michal |
Kinderen: | Absalom · Adonia · Amnon · Daniël · Salomo · Tamar |
Wie was koning belsazar?
is ons uit het boek Daniël bekend als de laatste koning van het Nieuw-Babylonische of Chaldeeuwsche rijk. Buiten de Heilige Schrift wordt deze Belsazar nergens als koning genoemd. Volgens de Babylonische bronnen, en ook volgens Grieksche schrijvers, wasNabonedus, die van 556 tot 539 v.