Hoe lang duurt de nageboorte?

Hoe lang duurt de nageboorte?

Gemiddeld wordt de placenta (moederkoek) binnen 15 minuten geboren. Meestal krijg je een flinke nawee en moet je nog één keer persen en dan voel je de placenta komen. In een liggende houding is het soms nodig dat de verloskundige even flink meedrukt op je buik om de moederkoek geboren te laten worden.

Hoe halen ze placenta eruit?

De arts gaat met een hand via je vagina en je baarmoedermond, je baarmoeder binnen. Met de andere hand geeft hij tegendruk via je buikwand. Met de hand in je baarmoeder tast hij je hele baarmoeder af. De achtergebleven (placenta(rest) wordt losgemaakt en verwijderd uit je baarmoeder.

Hoe vaak komt placenta niet los?

Normaal gesproken laat de placenta pas los na de geboorte van je baby. Een enkele keer gebeurt dit helaas tijdens de zwangerschap en is daarmee een levensbedreigende situatie voor jou en je baby. De oorzaak is meestal onbekend en het komt bij ongeveer 0,2% van de zwangerschappen voor.

Waarom is de nageboorte belangrijk?

De nageboorte De placenta heeft de hele zwangerschap je baby alles gegeven wat het nodig had. Maar als de baby er eenmaal uit is en de navelstreng is doorgeknipt, heeft de placenta geen functie meer. Na de bevalling krijg je vaak nog wat naweeën waardoor je baarmoeder samentrekt en de placenta los komt.

Doet nageboorte pijn?

Pijn na bevalling Na de bevalling krijg je te maken met nageboorteweeën. De placenta moet nog uitgedreven worden (de nageboorte). De baarmoeder blijft samentrekken om hiervoor te zorgen, maar na de pijn van de geboorte van je kind kan deze pijn wat meer wegvallen. Van de naweeën kan je nog wat last hebben.

Hoe lang mag placenta blijven zitten?

Doorgaans wordt de placenta binnen ongeveer 10 minuten tot een half uur na de geboorte van de baby uitgestoten. De moeder moet nog een aantal keer flink persen voor de nageboorte. Hierna is de bevalling pas afgelopen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven