Inhoudsopgave
Meestal groeien piercings het eerste jaar nog dicht wanneer het sieraad er een dag uit is. Na een jaar is het vaak wel mogelijk om het sieraad iets langer uit te laten, mits het helemaal genezen is. Vaak kunnen we met behulp van een kleine stretchpen een ‘dichtgegroeid’ gaatje toch nog open krijgen.
Wanneer je een navelpiercing goed laat helen (d.w.z. je aan de aanbevolen geneestijd houdt), zal een navelpiercing in principe niet dichtgroeien, maar hooguit een stukje krimpt. Vaak kan je deze met behulp van een insertion pin en glijmiddel op waterbasis weer iets oprekken, zodat je navelpiercing weer goed past!
Waarom mag je geen navelpiercing als je zwanger bent?
Zeker tijdens de laatste weken kan er flink wat spanning op je piercing komen te staan. Soms kun je hierdoor last krijgen van irritatie of kan de spanning op je huid er uiteindelijk voor zorgen dat je piercing zelfs uitgroeit. Irritatie kun je herkennen aan een gevoelige, iets rode huid.
Wat gebeurt er als je je navelpiercing eruit haalt?
Samenvattend geldt er dus dat een navelpiercing een litteken geeft boven je navel. Het is belangrijk om de navelpiercing eruit te halen en te gaan masseren. Op die manier kan je litteken en je buik weer soepel worden. Als het beide weer soepel is, zal je kans op een zwangerschap groter worden.
Kan tepelpiercing dichtgroeien?
Een beslissing waar wat voor valt te zeggen, maar het belangrijk om te weten dat je tepels snel dicht kunnen groeien. Tepelpiercings die binnen een dag zo goed als dichtgroeien zijn geen bijzonderheden. Wel is het belangrijk de tepelpiercing te verwijderen voordat je daadwerkelijk gaat voeden!
Kan een tragus piercing dichtgroeien?
Houd er ook rekening mee dat een piercinggaatje nooit helemaal dichtgroeit. Het is namelijk een kokertje van littekenweefsel en dat groeit niet zomaar helemaal dicht. Voor elke piercing geldt ook: hoe langer je de piercing hebt gedragen, hoe langer het duurt voordat het gaatje is dichtgegroeid.
Is een navelpiercing gevaarlijk?
Ook als de piercing hygiënisch is gezet, kan het gebeuren dat op de plek van de piercing littekenweefsel ontstaat. Mocht de piercing na het zetten gaan ontsteken, bijvoorbeeld als gevolg van een slechte verzorging, dan kan hij lelijk genezen. Wondinfecties zijn bovendien gevaarlijk voor je gezondheid.
Wat moet je doen als je navelpiercing is ontstoken?
De eerste stap is om met gewassen handen de piercing en de wond zo goed mogelijk schoon te maken. Je moet zoveel mogelijk vuil en bacteriën verwijderen om te voorkomen dat de ontsteking erger wordt. Direct hierna neem je contact op met je piercer om z.s.m. een afspraak in te plannen.
Neem er je tijd voor en draag nitriel handschoenen. De handschoentjes zorgen voor een betere grip op het sieraad, dat maakt het wisselen een stuk makkelijker. Hou met een hand je piercingsieraad vast en draai met je andere hand het balletje los. Je kunt je piercingsieraad nu verwisselen.