Inhoudsopgave
Hoe lang duurt Liespijn?
Normaal gesproken duren liesklachten 6 – 10 weken. Duurt de klacht langer dan wordt gesproken van chronische liesklachten. Soms kunnen chronische liesklachten wel jaren duren. Echter met veel geduld en consequent oefenen is een liesblessure doorgaans goed op te lossen.
Hoe lang duurt het voordat een verrekte spier genezen is?
Een volledig doorgescheurde of afgescheurde spier moet soms operatief hersteld worden. Het herstel van een spierblessure varieert van een week (spierverrekking) tot enkele maanden (ernstige spierscheuring).
Wat te doen met pijn in de lies?
Een blessure in de lies is een overbelasting die kan optreden bij het lopen. Hoewel liesklachten meestal veroorzaakt worden door een blessure van een van de spieren in de lies, is het mogelijk dat een liesbreuk of darmproblemen de mogelijke boosdoeners zijn. Ga daarom met liesklachten altijd eerst langs de huisarts.
Hoe herken je Liespijn?
Symptomen – bij liesklachten voel je pijn aan de binnenzijde van het bovenbeen, in de liesregio. De pijn straalt vaak uit langs de binnenzijde van het bovenbeen. Soms zelfs naar de onderbuik of genitaliën. Als je drukt op de adductoren of hun aanhechting voel je dat de pijn toeneemt.
Hoe weet je wanneer je een spier verrekt hebt?
Plotseling optredende lokale pijn, vaak met een kramp gevoel. Passief rekken of aanspannen van de getroffen spier veroorzaakt pijn. Gedeukte en/of abnormaal gezwollen spierbuik boven of onder de aangedane plek. Meestal een blauwe verkleuring onder de aangedane plek (na enkele uren/dagen).
Wat is Liespijn?
Liespijn is een breed begrip. Vaak bedoelen mensen hiermee pijn aan de voorzijde van de heup en/of binnenzijde van het bovenbeen. Regelmatig ervaren sporters liespijn, zo komt het vaak voor bij voetballers. Mensen boven de 65 kunnen liespijn hebben vanwege artrose.
Waar zit de lies bij een man?
De liesregio zit aan de voorkant en binnenkant van je bovenbeen, je schaamstreek en je onderbuik. In de onderbuik zitten je verschillende buikspieren en je lieskanaal. Aan de binnenzijde van je bovenbeen zitten de adductorenspieren die je been naar binnen bewegen.