Inhoudsopgave
Hoe lang is zwangerschapsverlof in Belgie?
U hebt recht op 15 weken moederschapsverlof. Bij de geboorte van een meerling bedraagt het moederschapsverlof in principe 17 weken, maar het kan worden verlengd tot 19 weken. Een aantal dagen moeten voor de bevalling worden opgenomen: dit is het prenataal verlof.
Hoe lang duurt het zwangerschapsverlof?
Uw bevallingsverlof gaat in op de dag na uw bevalling. Het verlof duurt minstens 10 weken. Ook als uw baby later dan de uitgerekende datum wordt geboren. Uw zwangerschapsverlof en bevallingsverlof samen duren dan langer dan 16 weken.
Kan je zwangerschapsverlof spreiden?
Zwanger of bevallingsverlof Zwangerschapsverlof en bevallingsverlof duren in totaal minstens 16 weken. Vrouwen kunnen het laatste deel van het bevallingsverlof spreiden over 30 weken. Ook krijgt een moeder extra verlof als haar baby lang in het ziekenhuis heeft gelegen.
Wie heeft recht op zwangerschapsverlof?
In het algemeen hebben werknemers recht op 15 weken zwangerschapsverlof (6 weken voor en 9 weken na de geboorte). Zelfstandig werkende vrouwen hebben een verlofperiode van 8 weken (9 weken bij een meerling). Vrouwelijke ambtenaren hebben eveneens recht op 15 weken zwangerschapsverlof (17+2 weken bij meerlingen).
Hoe lang is zwangerschapsverlof in Duitsland?
Het zwangerschaps- en bevallingsverlof is minimaal 14 weken: U kunt dit 4 tot 6 weken voor de geboorte in laten gaan. Het is voor zwangeren verboden om in de periode van 6 weken voor de vermoedelijke bevallingsdatum en 8 weken na de werkelijke bevallingsdatum te werken.
Hoeveel weken postnataal verlof?
Het postnataal verlof (of de bevallingsrust) omvat verplicht minstens negen weken. Vanaf de dag van de bevalling mag de werkneemster gedurende een periode van negen weken niet werken.
Hoelang recht op zwangerschapsverlof UWV?
Als u zwanger bent, heeft u recht op samen minimaal 16 weken zwangerschaps- en bevallingsverlof. Het verlof gaat in tussen 6 weken en 4 weken voor de dag na uw uitgerekende datum. U bepaalt binnen deze periode zelf op welke dag u het verlof laat ingaan.
Hoeveel krijg ik tijdens zwangerschapsverlof?
82 % van het brutoloon tijdens de eerste 30 dagen. 75 % van je tot de loongrens begrensde brutoloon gedurende de rest van je moederschapsverlof. 78.24 % van je loon als je moet stoppen met werken omwille van een hoger risico op beroepsziekten.
Wie betaald bevallingsverlof?
Uitkering van het ziekenfonds Tijdens je moederschapsverlof word je vergoed door het ziekenfonds. Je werkgever is dus niet verplicht om jou een gewaarborgd loon te betalen. Wanneer je ziek wordt in de periode voor de 6 weken voor de vermoedelijke bevallingsdatum, moet de werkgever je wel een gewaarborgd loon betalen.
Wie betaald moederschapsbescherming?
Tijdelijke personeelsleden worden na uitputting van de ziektedagen betaald door het ziekenfonds. Contractuele personeelsleden worden na de periode van gewaarborgd loon betaald door het ziekenfonds.