Hoe lang kijkt een recruiter naar een cv?

Hoe lang kijkt een recruiter naar een cv?

In de zoektocht naar nieuwe collega’s lezen recruiters doorgaans tientallen cv’s. Het is dan ook vanzelfsprekend dat zij simpelweg de tijd niet hebben om elk curriculum vitae uitgebreid door te nemen. Uit een recent onderzoek is gebleken dat recruiters gemiddeld 6 seconden de tijd nemen om een cv te lezen.

Wat schrijven op cv?

Je cv bestaat minimaal uit de volgende elementen: persoonlijke gegevens, ervaring (werk, stages, nevenactiviteiten, vrijwilligerswerk), opleidingen/cursussen, kerncompetenties en je talenkennis. Aanvullende elementen kunnen je passies/hobby’s zijn of bijvoorbeeld referenties.

Hoe cv’s screenen?

Maak altijd een goede afweging in hoe ver je wilt gaan met de screening; dit is in het belang van de privacy van een kandidaat. Informeer de sollicitant van tevoren over de screening, bijvoorbeeld in de vacaturetekst. Zorg dat je ook toestemming in persoon hebt gekregen voordat je de screening begint.

Hoe om te gaan met recruiters?

Zo moet je omgaan met een recruiter:

  1. Alle online formulieren dom in blijven vullen.
  2. Geen formulieren invullen en hiermee kansen missen.
  3. Slechts de formulieren invullen bij recruitmentbureaus die een concrete vacature hebben. Pas wel op!
  4. Een goedkope assistent inhuren die de formuleren voor je invult.

Wat zijn belangrijke onderdelen in een goed en overzichtelijk cv?

Dit cv bestaat altijd uit de volgende drie onderdelen: je personalia, je opleidingen en je werkervaring. Maak je een teruglopend cv, dan begin je altijd met het vermelden van je persoonlijke gegevens, gevolgd door opleidingen en werkervaring.

Waar kijken werkgevers naar?

Nooit eerder was het aantal vacatures zo hoog. Een perfect moment dus om in te stappen op de arbeidsmarkt of te veranderen van baan. Maar: werkgevers kijken tegenwoordig niet alleen naar diploma’s en ervaring, maar ook naar talenten en competenties.

Wat staat er in een goede sollicitatiebrief?

Beschrijf waar je de vacature bent tegengekomen, dat je er verheugd over bent en dat je solliciteert naar de functie. Bel van te voren om meer informatie in te winnen over het bedrijf en de functie zodat je in je sollicitatiebrief hier op in kan springen. Benoem in je inleiding de naam van deze contactpersoon.

Wat is een Screeningsgesprek?

Het eerste gesprek wordt ook wel screeningsgesprek genoemd. In het gesprek maakt u samen met een medewerker een overzicht van uw problemen en wensen. Het doel is dat duidelijk wordt wat de belangrijkste reden is van uw problemen. Na het gesprek overlegt de medewerker met een team deskundigen.

Wat verwacht je van een recruiter?

Hoe functioneer je in een team? Een recruiter stelt je deze vraag om te achterhalen welke rol jij aanneemt in een team en of dat ook past bij de functie waar je op solliciteert. Vertel dus hoe jij omgaat met je collega’s, zo krijgt de recruiter een goed beeld van wie je bent en wat er bij je past.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven