Inhoudsopgave
Hoe lang kun je zelfgemaakte zeep bewaren?
Zeep blijft zeker een jaar houdbaar. Daarna is de zeep nog steeds goed te gebruiken. De geur, kleur en werking kunnen wel iets anders worden. Als een zeep stinkt of dubieuze plekken krijgt die er in het begin niet waren, kan je het beter weggooien.
Hoe kun je zeep het beste bewaren?
Het beste is om je zeep in een bakje te bewaren waar richeltjes of randjes in verwerkt zijn, zodat de zeep goed kan uitlekken.
Waarom gaat zeep zweten?
Er zijn verschillende redenen waarom zeep gaat zweten. Het gebeurt voornamelijk met zeep op basis van glycerine, niet of nauwelijks met harde zeep. Te hoge temperatuur, teveel geur- of kleurstof, opnieuw smelten van ingekleurde zeep, dit zijn allemaal factoren die ertoe kunnen leiden dat zeep gaat zweten.
Hoe zelfgemaakte zeep verpakken?
Als we ons handwerk willen schenken aan iemand aan wie we gehecht zijn, dan is het goed te denken aan een gepaste verpakking. Decoratieve organzazakjes verpakken schitterend de erin geplaatste DIY-zeep en doordat organza doorschijnend is, doen deze zakjes tevens de zeep goed uitkomen.
Hoe bewaar je soap bars?
Let wel, je moet de zeep op de juiste manier bewaren; op een droge plek. Laat hem dus niet in de douche slingeren, maar laat hem uitlekken op een schaaltje met gaatjes (zodat het overtollige water wegtrekt) naast je lavabo, of in een tinnen doosje.
Hoe bewaar je zelfgemaakte zeep?
Als je ‘oude’ oliën gebruikt om zeep te maken, dan zal deze sneller over de houdbaarheidsdatum heen zijn. Ook het gebruik van gedroogde bloemen kunnen de houdbaarheid verkorten. Bewaar je zeep bij voorkeur in een goed geventileerde ruimte, buiten het zonlicht. Zeep moet koel en droog blijven.
Wat is Zweetvrije zeep?
We hebben smeltbare glycerinezeep, beter bekend als gietzeep / smeltzeep zo aangepast dat het niet nat wordt (zweten, condenseren)*, zachter blijft (breekt praktisch niet) en sneller smelt. Productie is in de EU en de zeep voldoet aan de cosmeticawetgeving.
Wat is gietzeep?
Gietzeep wat is het? De naam zegt het eigenlijk al, het is zeep dat je kan gieten. Echter voordat het gietbaar / vloeibaar is moet het eerst warm gemaakt worden. Afhankelijk van welke basis zeep je gekocht hebt kan dat variëren tussen de 50 en 70 graden Celsius.