Inhoudsopgave
Hoe lang zijn oude 50 euro biljet geldig?
Hun waarde verliezen de oude biljetten nooit, want je kunt ze voor onbepaalde tijd inwisselen bij nationale centrale banken.
Wat staat er op een euro biljet?
Alle biljetten tonen de Europese vlag, de initialen van de Europese Centrale Bank in de verschillende talen, een kaart van Europa (inclusief Azoren (Portugal), Canarische Eilanden (Spanje) en Frans-Guyana, de Franse Antillen (Guadeloupe en Martinique) en Réunion (Frankrijk)) op de achterkant, de benaming “euro” in …
Wat staat er op 5 euro biljet?
Op de voorkant van elk biljet (de zogenaamde recto) staat een venster of poort afgebeeld. De achterkant (de zogenaamde verso) toont een brug. Op alle eurobiljetten staat een afbeelding van de Europese vlag en vijf versies van de afkorting van de Europese Centrale Bank (BCE, ECB, EZB, EKT en EKP).
Is briefje van 500 euro nog geldig?
Ze worden niet meer gedrukt, maar zijn er nog volop: briefjes van 500 euro. Hoewel de paarse briefjes van 500 euro al bijna 2,5 jaar niet meer in omloop worden gebracht, verdwijnen ze niet snel uit het systeem. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Centrale Bank (ECB).
Hoe lang blijven oude briefjes van 100 euro geldig?
Oude briefjes van 100 en 200 euro blijven gewoon geldig. Die worden geleidelijk uit omloop genomen. Het 100 eurobiljet is wereldwijd het op twee na meest gebruikte eurobankbiljet. De biljetten van 50 en 20 euro zijn het populairst.
Wat staat er op een 100 euro biljet?
De vernieuwde groene en goudgele briefjes hebben een speciaal smaragdgroen cijfer en een hologram met kleine eurotekens. De mythologische figuur Europa is in de biljetten verwerkt als watermerk. Haar beeltenis is geïnspireerd op een vaas uit de Griekse oudheid, die nu in het Louvre staat.
Wat staat er op 10 euro biljet?
Naast het portret van Europa in het hologram en het watermerk, bevatten de biljetten ook een smaragdgroen cijfer dat bij het kantelen van kleur verandert, van smaragdgroen naar diepblauw.
Welke brug wordt afgebeeld op het 10 euro biljet?
Een mooi idee, dat geen rekening hield met de inventiviteit – en de merkantiele inborst – van onze Noorderburen. De brug in romaanse stijl op het briefje van tien euro en die renaissance-achtige op het briefje van vijftig staan in de Zuid-Hollandse gemeente Spijkenisse.