Hoe leeft een zeester?

Hoe leeft een zeester?

De meeste zeesterren mijden direct zonlicht en blijven overdag in rotsspleten en holen of tussen de wieren. De gewone zeester komt zowel voor op rots- slik- als zandgronden. Deze zeester leeft van tweekleppigen en is overal te vinden waar deze prooidieren voorkomen.

Hoe poepen zeesterren?

Op de bovenkant van de zeester zit een glad vlekje met kleine gaatjes er in, dit is zijn waterfilter. De mond van de zeester zit aan de onderkant, en zijn anus in het midden op de bovenkant.

Kun je een zeester oppakken?

De zeesterren houden het niet lang vol op het droge, na een paar minuten worden ze slap en gaan ze dood. Wie de diertjes wil redden, kan ze een handje helpen. “Zie je ze aanspoelen? Dan kun je ze gewoon oppakken en terug in de zee leggen”, aldus de bioloog.

Wat zijn de natuurlijke vijanden van een zeester?

Zeesterren hebben inderdaad maar weinig vijanden. Heel af en toe eten zeemeeuwen wel een zeester (als ze geen ander voedsel vinden). Er zijn ook enkele grote vissen of krabben die zeesterren eten.

Hoe ziet een zeester?

Geen gewone ogen Zeesterren kunnen met hun ogen niet zien zoals jij ziet. Zij zien namelijk alleen of het licht of donker is. Als een zeester dus een donkere schaduw aan ziet komen, zoals een gevaarlijke haai, dan kruipt hij weg onder een steen of iets anders waar hij zich veilig voelt.

Hoe zien zeesterren?

Zeesterren hebben geen ogen. Toch kunnen ze dingen zien. Op de randen van hun armen zitten speciale cellen. Hiermee zien zeesterren het verschil tussen licht en donker en weten ze waar ze naartoe moeten.

Kan je een zeester bewaren?

Zeesterren bewaren. Zorg ervoor dat de zeesterren die je meeneemt al dood zijn. De bijna 1500 soorten zeesterren hebben één ding gemeen: ze zijn traag. Als de zeester broos is en niet meer beweegt, is hij dood en kan je hem mee naar huis nemen om te bewaren en te gebruiken als decoratiestuk.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven