Hoe maak ik een goed zorgplan?

Hoe maak ik een goed zorgplan?

U maakt het zorgplan samen met uw zorgaanbieder. Dit moet uiterlijk 6 weken nadat de zorg is gestart. In gesprek met uw zorgverlener bespreekt u uw wensen en behoeften….Zorgplan maken

  1. verpleging en begeleiding;
  2. uw dagbesteding;
  3. hulp van familie of vrienden (mantelzorg).

Wie is er verantwoordelijk voor het zorgplan?

De zorgaanbieder stelt het zorgplan op, in overleg met u en/of uw vertegenwoordiger. De zorgaanbieder is bijvoorbeeld een thuiszorgorganisatie, een verpleeghuis of een instelling voor gehandicaptenzorg.

Is ondersteuningsplan hetzelfde als zorgplan?

In de VVT wordt het zorgleefplan gebruikt, in de gehandicaptenzorg het ondersteuningsplan en in de GGZ het begeleidingsplan. Deze plannen verschillen onderling wel wat van elkaar, maar de basis is steeds hetzelfde: methodisch werken, ook wel planmatig werken genoemd.

Wie zijn er betrokken bij het opstellen van een zorgplan?

De wijkverpleegkundige doelen die jij stelt, leg je vast in het zorgplan. Alle betrokken zorgverleners voeren de interventies uit die zijn vastgelegd in het zorgplan. Alle zorgverleners doen daar verslag van in het zorgplan.

Wat staat er in een verpleegplan?

Een verpleegplan bevat doelen welke verpleegkundige en cliënt, willen bereiken en een aanduiding van de tijd waarbinnen en de wijze waarop getracht wordt deze doelen te behalen. Verpleegplannen hebben als grondslag: De zorg- (medische) doelen.

Wat is een individueel zorgplan?

Het individuele zorgplan (IZP) ondersteunt het werken met duidelijke doelen en afspraken. Het zorgplan maakt duidelijk wat is afgesproken tussen zorgverleners en de patiënt in de taal van de patiënt. Het maakt inzichtelijk wie wat doet en wie waarvoor verantwoordelijk is.

Wat kost huisdieren zorgplan?

De meeste praktijken hebben twee plannen. Namelijk een zorgplan voor katten en een zorgplan voor honden. Een kattenzorgplan kost gemiddeld zo’n 14 euro per maand. Voor honden is er meer variatie en kun je kiezen uit Small, Medium, Large, en Extra Large, afhankelijk van de grootte van de hond.

Welke gegevens zijn er nodig voor een ondersteuningsplan?

Het ondersteuningsplan moet rekening houden met de verwachtingen van de cliënt en zijn vertegenwoordigers en het moet het aanbod van de zorgaanbieder hierbij meewegen. Daarbij moet het plan rekening houden met wat voor de zorgaanbieder inhoudelijk en financieel mogelijk is.

Wat is een individueel begeleidingsplan?

Een begeleidingsplan is een weergave van de afspraken tussen de cliënt en de begeleider over de doelen van de begeleiding en de manier waarop zij proberen deze te bereiken.

Welke stappen worden er gezet om tot een ingevuld zorgdossier te komen?

Het zorgdossier

  • persoonsgegevens patiënt/cliënt;
  • zorgovereenkomst;
  • diagnose(s);
  • zorgplan;
  • naam en toestemming cliëntvertegenwoordiger voor uitvoering zorgplan (indien van toepassing);
  • verslag evaluatiegesprekken;
  • rapportage;

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven