Hoe moet ik aangifte doen bij de politie?

Hoe moet ik aangifte doen bij de politie?

U kunt op de volgende manieren aangifte doen bij de politie:

  1. bellen met 0900 – 8844.
  2. online (alleen voor een klein aantal strafbare feiten)
  3. op het politiebureau (maak eerst een afspraak)
  4. videobellen via een 3-D aangifteloket (alleen in sommige regio’s)

Hoe moet ik online aangifte doen?

Doe aangifte van oplichting bij de politie. Dat kan online. Hiervoor hebt u een DigiD nodig. Ga naar de website van de politie….In het venster van de aangifte verschijnt een afbeelding van een QR-code.

  1. Tik op het apparaat met de DigiD-app op Volgende.
  2. De camera opent.
  3. Tik in de DigiD-app op Inloggen.

Wat gebeurt er met een melding bij de politie?

U kunt een melding doen als u wilt dat de politie op de hoogte is van wat u is overkomen. De politie kan de situatie in de gaten houden en de betrokkene(n) aanspreken op wat zij hebben gedaan.

Kan ik online aangifte doen bij de politie?

U kunt op verschillende manieren aangifte doen bij de politie. Dat kan telefonisch, op het politiebureau, via internet of via een 3D-loket. Op de website van de politie vindt u verschillende misdrijven waarvan u aangifte kunt doen.

Wat is het verschil tussen een melding en een aangifte?

Als je aangifte doet, verzoek je om strafvervolging. Dit betekent dat je wil dat de dader gestraft wordt. Doe je een melding, dan stel je de politie op de hoogte van de situatie.

Hoe lang blijft een melding bij de politie staan?

Bij overtredingen blijven de gegevens 5 jaar bewaard (als er een taakstraf of vrijheidsstrafvoor is opgelegd blijven ze 10 jaar bewaard). Voor misdrijven blijft het 20 jaar; of 30 jaar bewaard (als de maximale straf van het strafbare feit 6 jaar of meer is) en. Bij zedenmisdrijven blijft het 80 jaar bewaard.

Wie is bevoegd om aangifte te doen?

In het Wetboek van Strafvordering is in art. 161 bepaald dat ‘een ieder die kennis draagt van een begaan strafbaar feit bevoegd is daarvan aangifte of klachte te doen’. Een aangifte is een kennisgeving aan de daartoe bevoegde instanties dat er een strafbaar feit is gepleegd.

Kan ik aangifte tegen mij inzien?

De advocaat kan voor, tijdens of na het verhoor een verzoek tot kennisneming van de processtukken bij de officier van justitie. U kunt ook zelf tijdens het politieverhoor vragen om inzage, maar u moet weten dat dat dus niet de officiële weg is.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven