Inhoudsopgave
Hoe moet je een aanhanger aankoppelen?
De aanhangwagen aankoppelen
- 1) Breng de aanhangwagen naar de auto.
- 2) Bevestig de koppeling correct aan de trekhaak.
- 3) Haal de handrem er af (druk de handrem omlaag)
- 4) Draai het neuswiel omhoog.
- 5) Bevestig correct de hulpkoppeling*.
- 6) sluit de tussenkabel (stroomkabel) aan.
Hoe koppel je een trailer aan?
Het aankoppelen van een trailer
- Zet de trailer handig neer zodat je de auto ervoor kan rijden.
- Zorg dat je de voorkant van de trailer helemaal omhoog hebt geschroefd met dat draaiding ( weet niet hoe dat heet)
- Rij de auto er voor.
- Trek de trailer zo dat het ronde ding van de trailer boven de trekhaak van de auto is.
Hoe werkt een boedelbak?
De huurder dient altijd zelf zorg te dragen voor een deugdelijke WA-verzekering op het trekkende voertuig. Wanneer u met de aanhangwagen rijdt is de aanhangwagen verzekerd via de WA verzekering van het trekkend voertuig. De Boedelbak® aanhangwagen is verzekerd tegen casco schade. De lading is niet verzekerd.
Hoe werkt een aanhangerkoppeling?
Waar zit ze? De koppeling zit gekneld tussen het vliegwiel van de motor en de versnellingsbak. Het geheel bestaat uit een drukgroep en een wrijvingsplaat die onder veerspanning staat. Die veerspanning zorgt ervoor dat de wrijvingsplaat – in gekoppelde toestand – tegen het vliegwiel van de motor gedrukt wordt.
Hoe remorque aanhangen?
Stappenplan aankoppelen Aanhanger
- Plaats het trekkende voertuig zo recht mogelijk voor de aanhanger.
- Draai de disselkop hoog genoeg zodat deze over de trekhaak van het trekkend voertuig valt.
- Koppel de disselkop correct aan de trekhaak van het trekkend voertuig.
Hoe hulpkoppeling bevestigen?
Volgens de regelgeving moet de hulpkoppeling (staalkabel) van ongeremde aanhangwagens zodanig met een vast deel van het trekkend voertuig of met een daartoe bestemde inrichting aan de trekhaak verbonden zijn, zodat dit slechts in werking treed na het losraken van de aanhangwagenkoppeling.
Hoe werkt een dissel?
Als de aanhangwagen slechts één as heeft, is de dissel vast bevestigd aan de aanhanger. Aan of in de dissel zit dan een mechanisme dat bij tegendruk van de aanhangwagen de rem van de aanhangwagen in werking zet. Bijvoorbeeld als het trekkende voertuig remt, en deze door de aanhangwagen wordt “geduwd”.
Hoe werkt een hulpkoppeling?
Een hulpkoppeling met staalkabel zit bevestigt op een aanhangwagen. De staalkabel verbind je aan de trekhaak van het voertuig dat de aanhangwagen trekt. Wanneer een aanhangwagen tijdens het rijden van de kogelkoppeling afgaat, verlies je de aanhangwagen en de lading hierdoor niet.
Hoe werkt een losbreekreminrichting?
Een losbreekreminrichting dient als veiligheidsmiddel om bij het losraken van de aanhangwagen van het trekkend voertuig in werking te treden. Bij een losbreekreminrichting zal deze kabel de bedrijfsrem van de aanhangwagen in werking stellen en daarna losbreken.
Hoe bevestig je een Losbreekkabel?
De kabel zit via een extra karabijnhaak vast aan een oog in de trekhaak én is om de kogelhals gelust. Dit kan als de trekhaak is voorzien van een gat of beugel waar deze extra karabijnhaak aan kan. Deze karabijhaak dient stevig te zijn, dus van staal (minimaal 6 mm).
Hoe lang en breed mag een auto zijn?
Hoogte: maximaal 4.00 meter. Breedte personenauto’s: 2.55 meter op verharde en 2.20 meter op onverharde wegen. Breedte aanhangwagens: 2.55 meter, met uitzondering van geconditioneerde voertuigen ( koelwagens), welke 2.60 meter breed mogen zijn.