Hoe moet je Ted-kousen wassen?

Hoe moet je Ted-kousen wassen?

Algemeen: was de kousen bij voorkeur op de hand of anders in de wasmachine met een fijnwasprogramma op 30° C. Gebruik liefst een speciaal wasmiddel voor elastische kousen of een fijnwasmiddel. Gebruik nooit wasverzachter, bleek of bleekmiddelen, vlekkenwater, wasbenzine of iets soortgelijks.

Waarom Ted-kousen aandoen?

WAAROM MOET IK TED-KOUSEN DRAGEN? Door geheel of gedeeltelijk verminderde beweging, kunnen zich klonters en stolsels vormen in de aderen van de benen. Deze kunnen voor een trombose zorgen. Om dit te voorkomen, moet de patiënt TED-kousen dragen.

Wat doet een TED kous?

De kous helpt voorkomen dat je bloed gaat klonteren en een embolie veroorzaakt. Een anti-emboliekous of TED-kous draag je als je bedlegerig bent en weinig of geen beweging hebt, bijvoorbeeld na een operatie. De kous helpt voorkomen dat je bloed gaat klonteren en een embolie veroorzaakt.

Hoe Ted-kousen aanmeten?

Meet de omtrek van de enkel rond het smalste gedeelte en de omtrek van de kuiten rond het breedste gedeelte. Zie ook de afbeelding. De aanbevolen onderbeenlengte (lD) is 36-41 cm voor alle maten.

Hoe warm steunkousen wassen?

Steunkousen kun je op 40 graden wassen in de wasmachine met een vloeibaar fijnwasmiddel of met de hand.

Waarmee steunkousen wassen?

U kunt uw elastische kousen wassen in de wasmachine (fijnwasprogramma 40° C) of met de hand. Gebruik voor het wassen alleen fijnwasmiddel. Gebruik geen wasverzachter omdat dit de poriën kunnen verstoppen waardoor de vezels kunnen gaan klitten. Gebruik voor het wassen van uw compressiekousen het liefst een wasnetje.

Waarom steunkousen na operatie?

Ter preventie van: ✗ bloedklonters in de benen na een operatie of chirurgische ingreep; ✗ terugkerende beenwonde of open been (ulcus); ✗ het ontstaan van spataders bij risicogroepen (bijvoorbeeld staand beroep); ✗ problemen na spataderoperaties.

Hoe wordt een steunkous aangemeten?

Aangemeten steunkousen worden officieel ’therapeutisch elastische kousen’ genoemd. Deze worden aangemeten door een bandagist en zijn op verwijzing van een arts bij (ernstige) klachten zoals lymfoedeem. Deze aangemeten steunkousen hebben een drukklasse tussen de 2 en 4.

Hoe lang duurt kousen aanmeten?

Als u zwachtels draagt, zal de bandagist uw been na afloop weer zwachtelen. Tot slot maakt de bandagist met u een afspraak om de steunkous te komen passen. Het aanmeten van de steunkous duurt ongeveer 15 minuten.

Kun je steunkousen wassen?

Steunkousen kun je op 40 graden wassen in de wasmachine met een vloeibaar fijnwasmiddel of met de hand. Rol de steunkousen na het wassen in een handdoek zodat het overtollige vocht eruit wordt gedrukt, want de kousen mogen niet op hoge toeren worden gecentrifugeerd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven