Hoe natuursteen terras aanleggen?

Hoe natuursteen terras aanleggen?

Om water goed af te kunnen voeren, is het leggen op afschot van de natuurstenen bestrating noodzakelijk. Het afschot leggen moet altijd 1 à 2 centimeter per m1 zijn. Als er gewerkt gaat worden met ruwere soorten natuursteen, dan moet er meer afschot zijn. Dit omdat het water anders alsnog kan blijven staan.

Welke mortel voor natuursteen?

Maak een bed van zelfgemaakte of kant-en-klare legmortel of tegellijm voor natuursteen. Maak de mortel zelf van zuiver wit zand 0/2, wit cement CEM l 42,5 en 300 kg cement/m³, deze samenstelling is genoeg voor een laag van 1,5-3 cm dik. Het lijmbed kan gewoon op het zandcement bed geplaatst worden.

Wat voor zand onder natuursteen?

Voor een terras of tuinpad van natuursteen kan worden volstaan met een waterdoorlatende zandlaag. Deze dient dan wel voldoende verdicht te worden. Afhankelijk van de grondsoort dient deze voldoende dik te zijn (15-30 cm).

Hoe diep moet men uitgraven voor een terras te leggen?

De gebruikelijke diepte voor een terras en tuinpad is minimum -20cm. Als men de dikte van de tegel en legmortel in mindering brengt heb je nog 15 a 17cm zandbed over wat het absolute minimum is. Hoe dikker het zandbed hoe steviger en hoe minder kans er bestaat op scheuren.

Hoe dik chape voor terras?

Wat is de minimumdikte van een chape voor een terras? Een gewapende niet-hechtende dekvloer voor een buitenterras is doorgaans 5 tot 8 cm dik.

Hoe natuursteen Inwassen?

Natuursteen voegen met cement of zand is alleszins géén goed idee. Je kiest het best een waterwerend voegsel dat specifiek voor natuursteen is gemaakt. Doe je dat niet, dan kan er verkleuring ontstaan. Verder is ook de kleur van het voegsel cruciaal.

Hoeveel kost een terras aanleggen?

Het laten aanleggen van een terras kost gemiddeld € 800. Per m2 kan je rekening houden met een prijs van € 70 voor het aanleggen van je terras, inclusief alle materialen en stratenmaker. De grootste invloed op de prijs is welk type steen je kiest en uiteraard om hoeveel m2 het gaat.

Welke cement voor natuursteen?

Vooral voor witsteen of marmer is het gebruik van wit zand en wit cement aan te raden. Voor de chape onder de vloer is het weliswaar geen echte must. Voor blauwsteen is het gebruik van wit zand en wit cement helemaal niet nodig, hier mag je rustig rijnzand en grijs cement gebruiken.

Welke lijm voor natuursteen?

De beste keuze hiervoor is de Cantillana FK 90. Dit is een flexibele dunbedlijm (poederbasis) die u kunt gebruiken voor het plaatsen van keramische tegels, mozaiëk en natuursteen in natte ruimtes, zoals bijvoorbeeld de badkamer. Deze lijm is voor binnen- en buitengebruik.

Welk zand onder betontegels?

Ophoogzand is ideaal om te gebruiken voor onder uw bestrating, het ophogen van uw tuin of het aanvullen van kuilen. Het is ongezeefd zand en staat ook wel bekend als vulzand. Een groot voordeel van deze zandsoort is dat er nauwelijks eisen aan worden gesteld.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven