Inhoudsopgave
Hoe Neemolie gebruiken planten?
Gebruik van Neemolie spray bij planten Bladeren (ook onder het blad), stengels en rond de wortels insprayen, 1x behandelen kan voldoende zijn, eventueel na ongeveer een week herhalen. Niet sprayen als plant in de volle zon staat, dan is het beter om ’s avonds sprayen.
Hoe ruikt neem?
Je kan het ook goed ruiken, koudgeperste olie ruikt veel sterker als de verhitte olie die vaak geurloos zijn. En tja, de odeur is niet bepaalt lekker te noemen, het ruikt naar knoflook vind ik. Anderen vinden het meer ruiken naar uien of zwavel. Pure neemolie lijkt een beetje op stroop, vooral bij kamertemperatuur.
Hoeveel planten mag je hebben?
Nederland heeft een gedoogbeleid. Dat houdt in dat het kweken van wiet verboden is, maar binnen zekere beperkingen (mate van professionaliteit) wordt toegelaten. Het kweken van maximaal 5 planten per huishouden wordt gedoogd.
Hoe gebruik je Neem?
Er zijn verschillende manieren waarop je Neem Olie op je planten kunt aanbrengen:
- Doe Neem Olie in een spuitfles en nevel je planten ermee.
- Doe Neem Olie in een kom met water en zeep en veeg je plant ermee af.
- Gebruik een in je Neem Olie watermengsel gedoopte wattenstaafje om ongedierte te verwijderen.
Wat is Neem zeep?
Neem olie staat bekend om zijn antiseptische, antibacteriële, schimmelwerende en verzachtende eigenschappen. Het is rijk aan vetzuren en glyceriden en biedt een uitstekende hydraterende basis voor de huid. Deze zeep wordt gebruikt om de huid te verwennen. Maar het wordt vooral gebruikt bij huidaandoeningen.
Hoeveel wietplantjes mag je thuis hebben?
Je mag geen enkele hennepplant hebben of kweken. De politie neemt hennepplanten altijd mee. Als de verdachte, dat is diegene die de plant heeft of kweekt, afstand doet van de plant kan de zaak eventueel geseponeerd worden.
Hoeveel hennepplanten mag je in de tuin hebben?
Nee, dat mag niet. Wel bestaat een gedoogbeleid wat betreft wietplanten. Dit houdt in dat je vijf planten mag hebben, maar als de politie langs komt, worden deze planten ook in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie neemt de zaak dan niet in behandeling, omdat deze geseponeerd wordt.