Hoe ontslag onderling akkoord?

Hoe ontslag onderling akkoord?

Bij een ontslag is de beëindiging van de arbeidsovereenkomst eenzijdig. Toch kan het ook anders. Als de werkgever en werknemer het onderling eens zijn over de beëindiging van de arbeidsrelatie, dan kan de arbeidsovereenkomst stopgezet worden via een onderling akkoord.

Wat moet ik met een C4 doen?

Je gaat best langs zodra je je ontslag krijgt en ten laatste op de dag dat je contract stopt (= datum op je C4). Op die manier kan je uitbetalingsinstelling je werkloosheidsuitkering tijdig aanvragen en wordt je inkomen niet onderbroken. Stopt je contract bijvoorbeeld op 30-11, dan ontvang je vanaf 1-12 een uitkering.

Wat is een C4 Generatiepact?

Het betreft outplacement voor de werknemers van minstens 45 jaar op het moment van het ontslag, die minstens 1 jaar anciënniteit hebben en een opzeggingstermijn of een verbrekingsvergoeding die minder dan 30 weken bedraagt.

Kan ik stempelen na ontslag?

Als u zelf ontslag neemt, hebt u in principe geen recht op een werkloosheidsuitkering. Concreet zal de RVA van u willen horen waarom u uw werk hebt opgezegd, en op basis daarvan uw uitkering wellicht een tijdlang schorsen. Na die schorsing kunt u opnieuw een uitkering aanvragen.

Wat te doen met C4 Werkloosheidsbewijs?

C4-Werkloosheidsbewijs

  1. Werkloosheidsuitkeringen aanvragen (of opnieuw aanvragen) op basis van arbeidsbewijzen.
  2. Ontslaguitkering aanvragen (ontslagen arbeiders).
  3. De ontslagcompensatievergoeding aanvragen (ontslagen arbeiders).

Hoeveel tijd heb je om C4 binnen te brengen?

U bent verplicht het C4-formulier ten laatste over te maken op de laatste werkdag van uw werknemer.

Hoe ziet een C4 er uit?

C4 is een administratief document (met de vermelding ‘C4’), in België, dat de werknemer toegang geeft tot het statuut van ‘werkzoekende’ (of ‘werkloze’) en de bijhorende rechten & plichten. Dit bewijst de verrichte arbeid. De reden tot ontslag mag niet op de C4 vermeld worden.

Wat is een Arbeidsbewijs?

Arbeidsbewijzen voorleggen. De werkgever indien er onderbrekingen waren tijdens de tewerkstelling in een nog niet-aanvaard RSZ-kwartaal. Het kan ook gebeuren dat de uitbetalingsinstelling in rubriek I aan de werkgever vraagt in rubriek II het (de) vak(ken) B (bezoldigingen) in te vullen. …

Bij een beëindiging in onderling akkoord zijn er echter geen verplichte formaliteiten. De overeenkomst kan zelfs mondeling gebeuren. Toch speel je het best op veilig door de beëindiging in onderling akkoord schriftelijk vast te leggen, samen met enkele voorwaarden voor de beëindiging.

Wat na ontslag met wederzijds akkoord?

Als je beëindigt in onderling akkoord, heb je geen recht op een opzeggingstermijn/opzeggingsvergoeding en ook niet op RVA-uitkeringen. In het tweede geval word je door de werkgever ontslagen en maak je nadien afspraken over de opzeggingstermijn of over de opzeggingsvergoeding.

Hoe neem je ontslag met wederzijds goedvinden?

U kunt met uw werknemer afspreken om de arbeidsovereenkomst te beëindigen met wederzijds goedvinden. U begint dan geen ontslagprocedure, maar maakt samen afspraken over het ontslag. Deze legt u vast in een beëindigingsovereenkomst; ook wel vaststellingsovereenkomst genoemd.

Wat moet er in een onderling akkoord staan?

In dit akkoord kan u bepalen dat de overeenkomst onmiddellijk een einde neemt, of overeenkomen op welk moment ze precies zal eindigen en wat dus de laatste werkdag zal zijn. Strikt gezien moet u hierbij geen formaliteiten naleven. Een arbeidsovereenkomst kan dus perfect mondeling in onderling akkoord worden beëindigd.

Kan werkgever onderling akkoord weigeren?

Wil je de arbeidsovereenkomst in onderling akkoord met je werkgever beëindigen dan moet je natuurlijk ook zijn akkoord hebben. Zo’n beëindiging van de arbeidsovereenkomst in onderling akkoord kan je werkgever dus wel perfect weigeren.

Wat met vakantiegeld na ontslag?

Wanneer je de onderneming verlaat om elders te gaan werken of omdat je ontslagen werd, ontvang je vertrekvakantiegeld of ‘saldo vakantiegeld’. Verder moet je vorige werkgever meteen ook het enkel én het dubbel vakantiegeld uitbetalen voor de vakantierechten die je al hebt opgebouwd voor het volgende jaar.

Hoe krijg je ontslag met wederzijds goedvinden?

Geef je zelf je ontslag? Dan heb je normaal gezien niet onmiddellijk recht op een werkloosheidsuitkering. Een van de voorwaarden om een uitkering te krijgen, is immers dat je onvrijwillig werkloos bent. Dan kan RVA beslissen dat je toch onmiddellijk recht hebt op een uitkering.

Hoeveel opzegtermijn bij Zelf ontslag nemen?

14 dagen indien je niet meer dan 20 jaar anciënniteit hebt; 28 dagen als je meer dan 20 jaar anciënniteit in de onderneming hebt.

Wat zijn mijn rechten bij een vaststellingsovereenkomst?

U heeft bij een vaststellingsovereenkomst niet altijd recht op een ontslagvergoeding. U bent er vrij in hier afspraken over te maken met uw werkgever. Echter biedt in de praktijk de werkgever meestal wel een vergoeding aan. Bij een vaststellingsovereenkomst kunt u vaak een vergoeding krijgen dat hoger is.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven