Inhoudsopgave
Hoe ontvet ik mijn brillenglazen?
Met water verwijder je de harde stofdeeltjes. Om de vetvlekken van je brillenglazen te krijgen, kun je een klein beetje neutrale zeep of afwasmiddel over de glazen smeren. Haal het er vervolgens af met een brillendoekje. Let op: een kunststof montuur kun je beter niet met zeep of afwasmiddel schoonmaken.
Hoe maak ik mijn bril het beste schoon?
Hou de bril onder stromend water om het grofste vuil te verwijderen. Om de coating van de glazen niet te beschadigen, moet het water lauwwarm zijn. Wrijf daarna wat afwasmiddel met de vingers op de glazen – zachtjes, oefen niet teveel druk uit – en spoel de bril wederom af met lauwwarm water.
Kun je een brillendoekje wassen?
Gebruik geen wasverzachter, 3-in-1-wasmiddel of bleekmiddel. Was het brillendoekje op maximaal 60°C. Laat het brillendoekje bij voorkeur drogen aan de lucht.
Is afwasmiddel slecht voor je bril?
The best for last: wassen met lauw water. De allerbeste manier is simpel: houd je bril onder lauw, stromend water. Vervolgens droog je je bril met een schone microvezeldoek. Let op: bij kunststof montuur kun je beter geen zeep of afwasmiddel gebruiken.
Hoe lang gaat een bril mee?
Gemiddeld 4 tot 5 jaar. De meeste mensen informeren naar een nieuwe multifocale bril omwille van twee redenen. Allereerst is er de esthetische reden: ze willen wel eens wat anders. Een nieuwe stijl, een nieuwe montuur.
Wat zijn goede Brillendoekjes?
Goede brillendoekjes zijn gemaakt van microvezels
- De microvezels hebben een hoge dichtheid en groot oppervlak waardoor ze vuil eenvoudig absorberen.
- Je hebt geen schoonmaakmiddel nodig voor het beste resultaat – de doek zelf is al voldoende om vetvlekken te verwijderen.
Waarom is mijn bril altijd vies?
Een bril wordt snel vies, zeker wanneer u hem iedere dag draagt. Het beste is om de bril schoon te maken onder lauw warm water (geen heet water!) met een druppeltje zeep of afwasmiddel en vervolgens te drogen met een schone, zachte theedoek.
Kunnen brillenglazen slijten?
Maak uw bril regelmatig schoon Gebruik een zachte zeep zonder citroen- of citrusbasis, om de laatste restjes te verwijderen. Citrus is een bijtend middel, dat vaak de beschermlaag van uw montuur en glazen beschadigt. Zo ontstaan kleurverschillen, en kunnen eventuele coatings van uw brilglas verslijten.
Waar is een Brillendoekje van gemaakt?
Goede brillendoekjes zijn gemaakt van microvezels Goede brillendoekjes zijn gemaakt van zijdezacht microvezel. Microvezel is een synthetische stof en bestaat uit polyester en nylon. Deze vezels zijn kleiner dan een mensenhaar, zodat ze vuil verwijderen in alle hoeken en gaten.
Waarom wordt mijn bril vies?
Vieze bril Op je huid zitten zogenoemde huidvetten. Die zorgen ervoor dat je huid zacht blijft en je niet steeds jeuk hebt. Het nadeel ervan is, dat die vetten aan je bril ‘plakken’ en daardoor wordt je bril zo snel vies. Er zijn speciale doekjes om je bril schoon te maken.
Waarom wordt een bril vies?
Hoe vaak bril vervangen?
We krijgen wel vaker de vraag hoe vaak je naar de oogarts of opticien moet om je ogen te laten testen. Onze opticiens hanteren volgende vuistregels op basis van leeftijd : – Jonger dan 18 jaar: 1x per half jaar. – Tussen 18 en 39 jaar: 1x per jaar.