Hoe organiseer je een online evenement?

Hoe organiseer je een online evenement?

9 stappen om een digitaal evenement te organiseren

  1. STAP 1: BOODSCHAP BEPALEN.
  2. STAP 2: PROGRAMMA SAMENSTELLEN.
  3. STAP 3: KOSTENPLAATJE MAKEN.
  4. STAP 4: LOCATIE KIEZEN.
  5. STAP 5: PLATFORM KIEZEN.
  6. STAP 6: TECHNIEK.
  7. STAP 7: SETTING.
  8. STAP 8: ONLINE ENGAGEMENT.

Hoe organiseer je een hybride event?

Een hybride event is een combinatie van een fysiek event en een online evenement. Bij een hybride event moet het online gedeelte van het evenement meer zijn dan alleen een live videostream, er moet interactie plaatsvinden. Deze interactie moet er zijn om de externe deelnemers te blijven prikkelen.

Wat is een online event?

Online events zijn heel anders dan offline events. De eventlocatie wordt een studio, het programma wordt korter en dynamischer om de aandacht van je publiek vast te houden en er komen andere technieken bij kijken zoals camerawerk, livestream, interactie en eventueel netwerksoftware.

Wat is een online event platform?

Een platform is namelijk de omgeving waarop het event te volgen is. Dit is de online locatie waar je jouw deelnemers naartoe verwijst. Een streamingsdienst is simpelweg de player die het mogelijk maakt om de livestream af te spelen. Dit kunnen bijvoorbeeld Vimeo, YouTube of Facebook zijn.

Wat is een hybrid event?

DEFINITIE HYBRIDE EVENEMENTEN Een hybride evenement is een combinatie tussen een off- en online evenement. Zowel het fysieke als online publiek neemt op hetzelfde moment dezelfde inhoud en beleving tot zich, maar wel vanaf verschillende locaties.

Waarom hybride events?

Een hybride evenement vergroot je bereik Maar jouw maximale bereik is afhankelijk van de capaciteit van je evenementenlocatie. Een hybride evenement lost dit probleem op. Je kunt zo’n event namelijk niet alleen persoonlijk bijwonen, maar ook online op afstand volgen. Hiermee vergroot jij het bereik van je event enorm.

Waarom een online event?

Conclusie. Online events zijn heel anders dan offline events. De eventlocatie wordt een studio, het programma wordt korter en dynamischer om de aandacht van je publiek vast te houden en er komen andere technieken bij kijken zoals camerawerk, livestream, interactie en eventueel netwerksoftware.

Waarom online evenementen?

Er wordt bijvoorbeeld heel wat op en neer gereis voorkomen, daar is het milieu enorm bij gebaat. Daarnaast is er minder afval en is er ook minder energie nodig. Iedereen heeft toegang tot internet en online events kunnen ook later worden bekeken. Omdat alles digitaal is, kan er veel meer interactie plaatsvinden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven