Inhoudsopgave
Hoe plaats je een terugslagklep?
De terugslagklep hebt u enkel nodig bij daktoevoer. Een terugslagklep is reeds voorzien bij buitenmuurroosters. In het eerste geval plaatst u de terugslagklep zo dicht mogelijk bij de daktoevoer.
Heb ik een terugslagklep?
Weet u niet zeker of u een terugslagventiel op uw riolering hebt zitten, dan is het goed om dit uit te zoeken. Hebt u een heel oud huis, dan zou het kunnen zijn dat er geen tussen uw en de riolering van de gemeente zit. Bij harde regen is het dan mogelijk dat het rioolwater er via uw afvoer uit komt.
Waar plaats je een terugslagklep riool?
De riool terugslagkleppen worden idealiter geplaatst bij de erfgrens. Let hierbij op dat het product in de juiste richting wordt geplaatst waarbij er wel in de stroomrichting spoelwater wordt doorgelaten richting het gemeentelijke riool. Op deze manier is het onmogelijk is er water weer terugstroomt richting de woning.
Heeft een watermeter een terugslagklep?
En wat betreft terugstroombeveiligingstoestellen: elke watermeter is voorzien van een simpele keerklep om te voorkomen dat allerlei verontreinigingen terugstromen in het openbare leidingnet.
Wat is een keerklep?
Een terugslagklep wordt ook wel een terugslagventiel, tegenstroombeveiliger of keerklep genoemd. Dit type afsluiter bestaat uit één inlaatpoort en één uitlaatpoort. Een terugslagklep wordt gebruikt om tegenstroming in systemen tegen te gaan.
Wat is het nadeel van terugslagkleppen?
In rioolstelsels komen terugslagkleppen voor om te voorkomen dat vuil water in een regenwaterriool terecht kan komen maar stroming andersom wel mogelijk is. Terugslagkleppen in een riool moeten regelmatig gecontroleerd worden omdat vuil tussen de klep en de aanslag kan komen waardoor de klep niet meer dicht kan slaan.
Waar zit de stankafsluiter?
Een stankafsluiter zorgt er namelijk voor dat er geen rioollucht uit het toilet opstijgt. Dit slot is in het toilet geïntegreerd. Meestal lijkt de stankafsluiter van het riool op een zogenaamde zwanenhals, een ‘s’ op zijn kant. Het slot sluit de doorgang van het water af, zodat de lucht in het riool niet ontsnapt.