Inhoudsopgave
Hoe smaakt horsmakreel?
Bij ons in het Kanaal en in de Noordzee wordt ook horsmakreel gevangen. Horsmakreel wordt hoofdzakelijk verwerkt als voeder voor kweekvis.In het algemeen is makreel zeer goed vers te gebruiken, gefileerd en gebraden in olijfolie of zelfs op de barbecue. Hij heeft zeer veel smaak, als een veredelde haring.
Wat eet een horsmakreel?
Het voedsel bestaat uit schaaldieren, vislarven en kleine vissen zoals sardines.
Wat is het verschil tussen makreel en horsmakreel?
De horsmakreel heeft net als makreel paarse kieuwen, een gevorkte staart en een ontbrekende zwemblaas. De vis is erg geschikt om ceviche van te maken. Ceviche is rauwe vis die gedoopt wordt in citrussap. Horsmakreel heeft veel graten.
Hoe vang je horsmakreel?
Het best te vangen bij rustige zee waarbij de vroege ochtenduren en de avonden als gunstig bestempeld worden. Bij ruw weer liggen de vissen meestal dieper. Is vrij zelden vanaf de kant te vangen.
Kan je horsmakreel eten?
Horsmakreel is prima als een soort cerviche in wat citroensap in te leggen. Ideaal om zo als voorgerecht te eten, afgewerkt met wat ringetje sjalot en Spaanse peper.
Is horsmakreel lekker?
Horsmakreel stamt uit de grote familie der makreelachtige en is een onder gewaardeerde vis. Horsmakreel is goed van smaak. Toch zijn het vaak de Zuid-Europeanen die deze vis beter weten te waarderen.
Kun je horsmakreel eten?
Je kunt horsmakreel in Nederland op de markt vinden. Op de Antillen koop je ze natuurlijk rechtstreeks van een (bevriende) visser. We eten deze vis graag zo puur mogelijk – gewoon gebakken of gegrild, met een flinke lepel krioyosaus ernaast.
Hoe groot is een horsmakreel?
De horsmakreel of beter de Atlantische horsmakreel (Trachurus trachurus) is een straalvinnige vis, de typesoort uit de familie van horsmakrelen (Carangidae) uit de orde van baarsachtigen (Perciformes). De vis is gemiddeld tussen de 22 en 30 cm, maar kan maximaal 70 cm lang en 2 kg zwaar worden.
Waar komt horsmakreel vandaan?
De Atlantische horsmakreel komt voor in zeewater en leeft in de oostelijke Atlantische Oceaan van Noorwegen tot Zuid-Afrika, tot Mozambique en in de Middellandse Zee.
Wat heb je nodig om makreel te vangen?
Aas voor de makreel Makrelen zijn vraatzuchtig: ze eten allerlei verschillende beestjes in het water, zoals kleine kreeftjes, garnaaltjes en vislarven en kleine visjes. Het maakt dan ook niet zoveel uit welke soort aas je gebruikt. Kies bijvoorbeeld voor pieren, zagers of mesheften.