Hoe vaak geef je zaadjes water?
Dek de zaaibak af met een laagje plastic folie om het vocht vast te houden en de temperatuur te reguleren. Til het plastic er elke dag even af om de zaadjes water te geven. Zorg dat ze nooit uitdrogen, want dan ontkiemen ze niet goed. Geef ze niet te veel water.
Hoe vaak zaailingen water geven?
Bevochtig het medium en benevel de klonen 1-2 keer per dag net als zaailingen met een plantenspuit, na twee weken zouden de wortels tevoorschijn moeten komen. Één of twee keer water geven zou voor stekken die een paar weken in een vochtige propagator staan voldoende moeten zijn.
Wat hebben wietzaadjes nodig om te ontkiemen?
Wietzaadjes hebben niet veel nodig om te ontkiemen. Een beetje water en een aangename temperatuur is eigenlijk alles wat ze nodig hebben. In de natuur bestaan er nu eenmaal geen vochtige watten, schoteltjes of natte koffiefilters in gripzakken. Maar ze helpen wel om je kans op een ontkiemsucces te vergroten.
Hoe laat je harde zaden laten ontkiemen?
Laat harde zaden een paar uur weken in water, voordat je ze zaait. Stratificeren is de vakterm voor zaden die in vochtig zand bewaard worden, om ze te laten ontkiemen. Koude kiemers leg je eerst een paar dagen in de diepvriezer. Hierdoor ontwaken ze uit de kiemrust, waardoor de zaden ontkiemen kunnen.
Hoe lang is het ontkiemen van wietzaden?
Tips voor het juist ontkiemen van je wietzaden. De tijd voordat het zaadje ontkiemt kan per wietsoort verschillen. Maximaal 10 dagen. Ontkiemen vraagt geduld. Laat de zaden liggen, het zuur van eventuele zweethandjes kan voor wat vertraging zorgen.
Hoe doe je het zaadje omhoog?
Plant het zaadje een halve centimeter diep in de vochtige maar niet te natte grond. Plaats het in de propagator of dek het af en laat dit vervolgens bij een graad of 24 ontkiemen. Na een dag of 3, 4, 5 zul je zien dat het zaadje omhoog komt, en weet je dat het kiemen gelukt is.