Hoe vaak glycolzuur?

Hoe vaak glycolzuur?

Hoe vaak je moet exfoliëren hangt van je huidtype en eventuele huidproblemen af. Voor de één is 2 keer per dag exfoliëren met glycolzuur of salicylzuur de juiste frequentie terwijl iemand anders het fijn vindt om één keer per dag of om de dag een exfoliant aan te brengen.

Welk percentage glycolzuur?

In onze producten voor thuisgebruik varieert de hoeveelheid glycolzuur tussen de 5% en 15% en we werken met pH waarden tussen de 2.5 en 3.8. Flink lager dus dan de pH waarde van de huid. Hieruit kun je afleiden dat onze producten je huid dus echt flink aan het werk zetten.

Hoe gebruik je Glycolic acid?

De Glycolic Acid 7% Toning Solution laat zich eenvoudig gebruiken in combinatie met andere anti-aging formules: aanbrengen met een wattenschijfje, even wachten tot het is ingetrokken – and off you go.

Wat doet een Glycolpeeling?

Dit middel maakt op een gecontroleerde manier schade aan de huid: het middel lost als het ware de bovenste huidlaag op. Soms reikt de peeling ook tot de diepere huidlagen. Een peeling vermindert zo de oppervlakkige schade aan de huid en zorgt -na herstel- voor een meer egale huid.

Wat doet Glycolic Acid voor de huid?

Glycolzuur zorgt voor het verwijderen van dode huidcellen; het ‘exfolieert’ de huid. Hoewel de natuur hier op jonge leeftijd geen hulp bij nodig heeft, wordt het voor de huid na het 30e levensjaar een stuk lastiger die dode cellen kwijt te raken.

Wat zijn fruitzuren?

Fruitzuren zijn zuren afkomstig van natuurlijke bronnen. Dat kan een bepaald soort fruit zijn, zoals appels, aardbeien, citrusvruchten of druiven, maar dat hoeft niet. De term is dus nogal verwarrend, vandaar dat vaak de scheikundige naam gebruikt wordt alpha hydroxy acids, alpha hydroxyzuren of AHA’s.

Wat is het verschil tussen glycolzuur en salicylzuur?

Glycolzuur dringt wat dieper in de huid door maar kan ook wat meer irriteren. Het is vooral geschikt voor de wat verouderde of droge huid die niet gevoelig is. Salicylzuur is vet oplosbaar en dringt dieper in de poriën. Hierdoor is dit ingrediënt meer geschikt voor de vette huid die neigt naar puistjes/acne.

Wat is Glycolpeeling?

Een glycolpeeling oftewel fruitzuurpeeling is een ideale behandeling om uw huid eens lekker op te frissen. Glycol is een verzamelnaam voor een reeks organische (fruit) zuren en een vernieuwender techniek waarbij de huid gestimuleerd wordt tot nieuwe celaanmaak.

Hoe lang werkt een peeling?

Een chemische peeling zorgt ervoor dat het bovenste beschadigde laagje van de huid loslaat. Dit houdt in dat de huid kan gaan vervellen, waardoor de huid wordt gestimuleerd om nieuwe huidcellen te produceren. De peeling zorgt ervoor dat de huid zichzelf vernieuwt in zeven tot tien dagen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven