Hoe vaak moet je Stokeren per dag?

Hoe vaak moet je Stokeren per dag?

Door tussen je tanden en kiezen te flossen, rageren of stokeren (ook wel interdentaal reinigen genoemd) houd je ook die lastige plekken goed schoon. Wij raden aan om dagelijks eenmaal te flossen, rageren of stokeren.

Hoe vaak Tandenrager gebruiken?

Gebruik je interdentale rager één keer per dag, bij voorkeur ’s avonds en voor de spiegel. Beweeg de rager een paar keer zachtjes heen en weer in elke interdentale ruimte.

Hoe moet je je tanden ragen?

Hoe moet ik ragers gebruiken?

  1. Maak de rager eerst nat onder de kraan en doe er geen tandpasta op.
  2. Een rager moet tijdens het gebruik enige weerstand ondervinden, maar de metalen kern (draad) mag de tanden of kiezen en het tandvlees niet raken.
  3. Voorkom prikken in uw tandvlees.
  4. Beweeg de rager een paar keer heen en weer.

Hoe snel ontstaat tandsteen?

Wanneer speeksel, voedsel en vloeistoffen samenkomen in de mond, kunnen er bacteriële ophopingen ontstaan die grenzen aan het tandvlees. Deze ophoping wordt tandplak genoemd. Wanneer tandplak niet tijdig wordt verwijderd, verkalkt het binnen 24 tot 48 uur en ontstaat er tandsteen.

Is flossen slecht voor je?

Want in verschillende onderzoeken komt naar voren dat mensen absoluut niet kunnen flossen, zegt tandarts Maaike Schutjes. “Het gevaar van flossen”, zegt zij, “is dat je de bacteriën in je tandvlees werkt.” Dus zetten goede tandartsen volgens Schutjes niet langer in op flossen.

Kan je tandenstokers hergebruiken?

Van belang is dat je ze goed gebruikt Als er bij de lezer vaak stukjes afbreken, kan hij eens een ander merk proberen. En gouw ouwe houten tandenstokers? Die werken eigenlijk ook best goed, weet Bol.

Waarom raggen?

Als er ruimte is om te ragen, dan heeft dat echter de voorkeur. Met ragen heeft u namelijk minder kans op tandvleesbeschadiging en reinigt u beter tussen de tanden en kiezen. Overleg met uw tandarts, mondhygiënist of preventieassistente als u toch flosdraad wilt gebruiken.

Wat is Ragen tanden?

Een rager is een klein borsteltje waarmee je tussen tanden en kiezen kunt reinigen. Het bereikt moeilijk reinigbare plekjes zoals onder kroon- en vullingranden en bij beugels. Het kan ook iets onder het tandvlees reinigen.

Wat moet je doen als je tandsteen hebt?

Hoe kun je tandsteen voorkomen?

  • Gebruik een natuurlijke tandpasta op basis van zeezout. Dit gaat de vorming van tandplak tegen en vormt een natuurlijke bescherming tegen tandsteen.
  • Poets de tanden goed.
  • Reinig ook tussen de tanden.
  • Spoel regelmatig je mond met een natuurlijk mondwater.
  • Ga regelmatig naar de tandarts.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven