Hoe vaak moeten viooltjes water?

Hoe vaak moeten viooltjes water?

Water geven hoeft echt niet op structurele basis. Alleen als het gedurende een langere periode droog is geweest, wordt het aangeraden om de planten even een handje te helpen. In Nederland zal dit echter niet vaak nodig zijn. Geef ze tijdens het bewateren tegelijkertijd een beetje plantenvoeding mee.

Kan je viooltjes overhouden?

Je kunt ze ook overhouden. Een paar graden vorst kunnen ze wel hebben, maar wordt het kouder dan kun je ze beter tijdelijk even vorstvrij wegzetten. Je kunt ze dan in het voorjaar buiten uitplanten (als er geen kans op nachtvorst meer is).

Hoe lang blijven winterviolen bloeien?

Tot hoe lang bloeit winterviool Winterviolen bloeien vanaf de vroege herfst en blijven vrolijke bloemen produceren totdat de vorst intreedt. Dan houden ze ermee op, d.w.z., ze stoppen met de aanleg van nieuwe bloemknoppen. Zodra het weer warmer wordt, zullen ze zeker weer gaan bloeien.

Kun je viooltjes afknippen?

Door de bloemen te plukken of de planten wat terug te knippen, wordt de bloei bevorderd. Zo blijven de plantjes extra lang gezond en oersterk. Viooltjes bloeien het langst als uitgebloeide bloemetjes regelmatig verwijderd worden.

Hebben violen veel water nodig?

Plaats viooltjes in potgrond of omgewoelde aarde; ze zijn niet veeleisend wat betreft de grondsoort. Verwijder steeds uitgebloeide en dode bloemen, anders stoppen ze met bloeien. Houd de grond licht vochtig en laat de plantjes niet uitdrogen. Zet ze het liefst op een warme, zonnige plek, maar geef ze wel veel water.

Hebben viooltjes veel zon nodig?

Belangrijk is een standplaats in de halfschaduw tot volle zon. Zet de plant in voedzame grond en geef deze regelmatig water. Wanneer de temperatuur boven het vriespunt is blijft de viool flink doorgroeien en bloeien. Ook door het wegnemen van uitgebloeide bloemetjes blijft de plant rijk bloeien.

Kunnen viooltjes tegen zon?

Of het viooltje nou in de volle grond staat of in bakken, hij doet het eigenlijk overal. Belangrijk is een standplaats in de halfschaduw tot volle zon. Zet de plant in voedzame grond en geef deze regelmatig water. Wanneer de temperatuur boven het vriespunt is blijft de viool flink doorgroeien en bloeien.

Kunnen viooltjes tegen sneeuw?

Bij droogte in de winter zijn viooltjes blij met wat water In smalle plantenbakken lopen de viooltjes wel wat meer kans om te bevriezen dan in grotere, ronde bakken, waar de vorst minder vat op heeft. In de volle grond geplant kunnen de plantjes echter goed tegen de vorst en hoeven meestal niet begoten te worden.

Wat zijn Winterviooltjes?

Violen die in de vroege zomer gezaaid en dan opgekweekt worden, bloeien in de winter en in het voorjaar. De violen die in de winter gezaaid worden bloeien in de zomer. De viooltjes die je in het najaar in tuincentra ziet zijn meestal Viola cornuta, ook wel hoornviooljes genoemd.

Hoe verzorg je winterviolen?

Verzorging viooltje Belangrijk is een standplaats in de halfschaduw tot volle zon. Zet de plant in voedzame grond en geef deze regelmatig water. Wanneer de temperatuur boven het vriespunt is blijft de viool flink doorgroeien en bloeien. De plant verlangt dan een keer per veertien dagen wat extra voeding.

Hoe ver viooltjes uit elkaar planten?

Als onderlinge plantafstand hou je je best aan gemiddeld 15 cm, wanneer ze goed aansluiten krijg je het mooiste effect. Plant je ze niet in de volle grond, zorg dan dat je pot drainagegaten heeft. Zo kan het overtollige water niet blijven staan, want vorst overleven ze wel maar te veel vocht zorgt voor schimmel.

Is viooltje winterhard?

Viooltjes zijn onmisbaar om een tuin niet alleen in het voorjaar, maar ook in de wintertijd kleur te geven. Als vulling voor plantenbakken op het balkon of terras zijn ze eveneens ideaal. Zelden vriezen ze tijdens de winter kapot. De meeste violenplantjes zijn immers winterhard.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven