Hoe verminderen de uitkeringen bij tijdelijke werkloosheid?
Anders dan bij volledige werkloosheid verminderen de uitkeringen bij tijdelijke werkloosheid niet. Op een tijdelijke werkloosheidsuitkering moet je bedrijfsvoorheffing betalen (26,75 %), behalve op de uitkeringen voor de periode van mei 2020 tot en met december 2020, waarin de voorheffing tijdelijk beperkt is tot 15 %.
Hoe hebt u recht op een werkloosheidsuitkering?
U hebt recht op een werkloosheidsuitkering als u in de periode voordat u werkloos werd, een bepaald aantal arbeidsdagen gewerkt hebt (opent in nieuw venster) in loondienst. Arbeidsprestaties als zelfstandige tellen niet mee. Als u zelf ontslag neemt en meteen een uitkering aanvraagt, hebt u meestal geen recht op een uitkering.
Wat is het loon van de werkloosheidsuitkering?
Het bedrag van uw werkloosheidsuitkering (opent in nieuw venster) is afhankelijk van. het loon dat u verdiende toen u werkte; uw gezinssituatie (alleenwonend, samenwonend of samenwonend met gezinslast). uw beroepsverleden. Volledig werklozen ontvangen tijdens de eerste drie maanden werkloosheid 65% van hun laatst verdiende loon.
Wat is een tijdelijke werkloosheid?
Alle tijdelijke werkloosheid te wijten aan het coronavirus wordt op dit moment beschouwd als tijdelijke werkloosheid wegens overmacht, zowel voor arbeiders als bedienden. Een interim die een vaste werknemer vervangt, kan bijvoorbeeld wel in economische werkloosheid worden geplaatst.
Wat is het bedrag van de werkloosheidsuitkeringen?
Het bedrag van de werkloosheidsuitkeringen wordt vastgesteld op basis van het laatst verdiende loon, de gezinstoestand en het beroepsverleden. In principe worden de uitkeringen toegekend voor onbeperkte duur. De hoogste loongrens bedraagt 2.671,37 euro per maand en geldt gedurende de eerste 6 maanden van de eerste vergoedingsperiode.