Inhoudsopgave
Hoe verwijs je naar een bijlage in een mail?
Om in een brief te verwijzen naar een bijgaande bijlage, zegt men in de standaardtaal als bijlage of in de bijlage. (1) De foto’s van de receptie heb ik alvast als bijlage toegevoegd. (2) In de bijlage vindt u een beschrijving van de woning. Standaardtaal in België is in die context ook in bijlage, zonder lidwoord de.
Wat betekent e-mail opstellen?
Doorgaans komen in een zakelijke e-mail dezelfde basiselementen aan bod als in een zakelijke brief: afzender en geadresseerde, onderwerp, aanhef, eigenlijke inhoud, afsluiting, slotgroet en afzendergegevens. De begroetingsformule in een e-mail is dikwijls ook wat minder formeel.
Hoe begin je een mail als je een vraag hebt?
In een brief of een e-mail doe je dat meteen aan het begin met de aanhef. Met deze introducerende woorden begroet je de lezer. Dat kan op een formele manier met bijvoorbeeld Geachte of op een informele manier met bijvoorbeeld Beste. Veel mensen vragen zich af wat een gepaste aanhef is.
Hoe eindig je een mail in het Nederlands?
De meest gebruikelijke slotgroet is: Met vriendelijke groet(en). Te formeel is een slotgroet als: Hoogachtend, of Met hoogachting. Te informeel is een slotgroet als: Groetjes, of Hartelijks.
Hoe verwijs je naar een bijlage in een verslag?
Hoe verwijs je naar de bijlagen? Het is belangrijk dat je in de hoofdtekst minimaal een keer verwijst naar elke bijlage. Dit kan op twee manieren: door de bijlage tussen haakjes te noemen of door naar de bijlage te verwijzen in de lopende tekst. Verwijzen naar een specifiek onderdeel van een bijlage kan ook.
Hoe verwijs je naar een bijlage in APA?
Als je één bijlage toevoegt, noem je deze simpelweg “Bijlage”. Zo verwijs je er dan ook naar in de tekst: Verwijzen in tekst met één bijlage In het interview stelde participant A dat ze “toe was aan een nieuwe uitdaging” (zie Bijlage).
Hoe begin je een mail naar meerdere personen?
Hoe begin je een brief die aan een groep mensen, bijvoorbeeld een commissie of een bestuur, is gericht? Een brief aan een bestuur of een commissie kunt u het best beginnen met de aanhef Geacht bestuur, Geachte commissie of met Geachte dames en heren. Ook Geachte heer/mevrouw (in het enkelvoud) is correct.
Wat schrijf je in het slot van een brief?
Klassieke voorbeelden van een slotzin
- Wij vertrouwen erop u hiermee van dienst te zijn geweest.
- Vertrouwende u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.
- Wij zien uw antwoord met belangstelling tegemoet.
- Wij zien het stuk met belangstelling tegemoet.
- Hopende u hiermee van dienst te zijn geweest.