Hoe verzorg je de huid bij incontinentie?

Hoe verzorg je de huid bij incontinentie?

Op de eerste is het heel belangrijk tijdig te verschonen. Bij ontlasting is het aan te raden na een verlies direct te verschonen. Het helpt om de huid bij het verschonen te wassen en eventueel te verzorgen met een crème. Wanneer irritaties ontstaan, helpt het de huid te beschermen met een barrièrecrème.

Hoe handel je preventief bij incontinentie dermatitis?

Preventie huidaandoeningen Dat geldt zeker ook voor huidaandoeningen zoals decubitus en incontinentie geassocieerde dermatitis. In het bijzonder bij mensen met incontinentie is goede hygiëne van groot belang, maar ook de juiste lig- en zithouding en voldoende beweging (mobilisatie) helpen huidaandoeningen te voorkomen.

Wat is incontinentie uitslag?

Veel oudere incontinente mensen hebben last van een bepaalde huidaandoening (incontinentie gerelateerde dermatitis, IAD). Dit heet perineale dermatitis en kan onaangename uitslag veroorzaken. Het gebeurt wanneer de huid te veel in contact komt met het vocht en de stoffen van urine en ontlasting.

Waardoor raak je incontinent?

De belangrijkste oorzaken van urine-incontinentie zijn: Verzwakking van het bekkenbodemspieren en steunweefsel. Slechte afsluiting van de plasbuis. Een overactieve blaas door een neurologische aandoening.

Welke vorm van incontinentie komt het meeste voor?

Het is belangrijk duidelijk vast te stellen om welke vorm van incontinentie het gaat, zodat de behandeling goed op de persoon afgestemd kan worden. De meest voorkomende vormen van incontinentie zijn stressincontinentie en urge-incontinentie of een mengvorm daarvan. Ook andere vormen komen hier aan de orde.

Hoe ontstaat incontinentie dermatitis?

Huidletsel dat ontstaat door langdurig huidcontact met urine of feces (incontinentie dermatitis). Het bijtende (etsende) effect van bijvoorbeeld urine en feces kan de huid verweken. Er ontstaat roodheid en de oppervlakkige huidlagen kunnen stuk gaan.

Hoe kun je decubitus behandelen?

Zorg ervoor dat uw huid niet vochtig is. Gebruik, in overleg met een deskundige, eventueel een barrièremiddel om uw huid te beschermen tegen de inwerking van vocht (van bijvoorbeeld zweten of incontinentie). U kunt barrièremiddelen verkrijgen bij drogist en apotheek. Zorg ervoor dat u voldoende eet en drinkt.

Wat moet je doen bij Smetplekken?

Bij acute of ernstig nattende smetplekken geven natte kompressen snel verlichting. Gist en schimmel infecties worden behandeld met een antischimmelmiddel, bijv. miconazolnitraat of ketoconazol. Een bacteriële infectie wordt bestreden met een lokaal middel bevattende zwavel, fusidinezuur of mupirocine.

Waarom barriere creme?

Barrière crème vormt een vetvrije, transparante laag op de huid die dient als een beschermlaag. Zodoende biedt het bescherming tegen dermatitis (onsteking van de huid) en huidirritatie.

https://www.youtube.com/watch?v=word8RQfDQI

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven