Inhoudsopgave
- 1 Hoe voel je een buitenbaarmoederlijke zwangerschap?
- 2 Hoe lang duurt buitenbaarmoederlijke zwangerschap?
- 3 Waardoor krijg je een buitenbaarmoederlijke zwangerschap?
- 4 Waardoor buitenbaarmoederlijke zwangerschap?
- 5 Hoe ver ben ik met mijn zwangerschap?
- 6 Is een buitenbaarmoederlijke zwangerschap een miskraam?
Hoe voel je een buitenbaarmoederlijke zwangerschap?
Klachten zijn: plotseling hevige buikpijn, soms ook schouderpijn. het gevoel dat je moet poepen, terwijl er niets komt als je op de wc zit. duizeligheid, zweten, een sneller kloppend hart en het gevoel dat je flauw gaat vallen.
Hoe lang duurt buitenbaarmoederlijke zwangerschap?
Elke EUG kan anders verlopen, maar er kan geen kindje geboren worden uit de zwangerschap. Het vruchtje uit de eileider halen en in de baarmoeder plaatsen is helaas niet mogelijk. De ontwikkeling van een EUG in de eileider houdt bijna nooit langer dan drie maanden stand.
Hoe gaat een buitenbaarmoederlijke zwangerschap weg?
Een zwangerschap buiten de baarmoeder kan weggehaald worden met een operatie. Dit gebeurt onder narcose. Meestal haalt de gynaecoloog de hele eileider weg waarin de bevruchte eicel zit. Soms alleen de bevruchte eicel (dan blijft de eileider zitten).
Waardoor krijg je een buitenbaarmoederlijke zwangerschap?
De belangrijkste oorzaak van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap is beschadiging van de eileider(s) door: een infectie. een eerdere buitenbaarmoederlijke zwangerschap. een eerdere operatie aan de eileider.
Waardoor buitenbaarmoederlijke zwangerschap?
Wat is de oorzaak van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap?
Een van de belangrijkste oorzaken van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap is beschadiging van de eileider(s) door: een ontsteking aan de eileider, bijvoorbeeld door chlamydia of gonorroe. een eerdere buitenbaarmoederlijke zwangerschap. een eerdere operatie aan de eileider.
Hoe ver ben ik met mijn zwangerschap?
Met een handige calculator kun je zelf je uitgerekende datum berekenen. Tel eerst 40 weken (280 dagen) op bij de eerste dag van je laatste menstruatie. Iedere dag dat je menstruatiecyclus korter is dan 28 dagen, wordt je uitgerekende datum een dag eerder.
Is een buitenbaarmoederlijke zwangerschap een miskraam?
In het begin hoeft een buitenbaarmoederlijke zwangerschap geen klachten te geven. Later kan er vaginaal bloedverlies optreden. Ook kunt u pijn aan één kant of onderin uw buik krijgen. Deze klachten kunnen aanvoelen als een abnormale of late menstruatie of doen denken aan een miskraam.