Inhoudsopgave
Hoe voelt een auto-ongeluk?
Er raken iedere dag meerdere mensen gewond door een auto-ongeluk. Sommige klachten lijken op het eerste gezicht wel mee te vallen. Toch kunnen dit ook de eerste tekenen van ernstig letsel zijn….8. Extreem moe
- hoofdpijn.
- spierpijn.
- oorsuizen.
- evenwichtsstoornis.
- trauma.
Hoelang spierpijn na auto-ongeluk?
De meeste mensen hebben last van nekpijn na een auto-ongeluk. Denk aan een stijf gevoel of het niet kunnen draaien van je nek. Dat is ook niet gek na zo een enorme klap. Ook hierbij geldt: ga direct naar de huisarts als deze nekpijn langer dan een aantal dagen aanhoudt na het auto-ongeluk.
Wat zijn de symptomen van een whiplash?
Als typische klachten van het acute whiplash syndroom (WAD I/II) worden omschreven:
- pijn in de nek, soms uitstralend naar het achterhoofd, de schouders en de armen;
- een stijve nek en beperking van de beweging;
- hoofdpijn, vooral in het achterhoofd, soms uitstralend naar het voorhoofd.
Hoe overleef je een auto ongeluk?
1. Breng alle betrokkenen in veiligheid. Als er sprake is geweest van een auto-ongeluk, is het allereerst relevant om te bekijken of de situatie voor álle betrokkenen veilig is. Als je te maken hebt met eventuele gewonden is het belangrijk om zo spoedig mogelijk een ambulance te bellen via 112.
Wat gebeurd er bij een whiplash?
Bij whiplash wordt het hoofd met kracht eerst naar achteren en dan weer naar voren geslingerd. Er ontstaan hoofdpijn en pijn in de nek. Het probleem bij whiplash is dat er geen aantoonbare hersenbeschadiging is.
Wat moet je eerst doen bij een ongeval?
Verwittig de politie en vraag om medische hulp. Als er gewonden zijn, bent u wettelijk verplicht om de politie erbij te halen. Bel het nummer 101 of het Europese noodnummer 112. Voor dringende medische hulp belt u het nummer 100 of het Europese noodnummer 112.
Hoe kun je ongelukken vermijden?
10 tips om arbeidsongevallen te voorkomen
- Moedig een veilige en gezonde werkhouding aan.
- Beveilig het machinepark.
- Laat je voertuigen controleren.
- Voer een snelheidsbeperking voor heftrucks in.
- Trek lessen uit ongevallen.
- Maak werk van een preventiedienst.
- Sensibiliseer je personeel over veiligheid.
Hoe verwerk je een ongeluk?
Na een ongeluk in het verkeer is het normaal dat u angstig bent om weer aan het verkeer deel te nemen. Dit beperkt u in uw bewegingsvrijheid. Gelukkig kunt u hier wel iets aan doen. Volg bijvoorbeeld een auto- of fietstraining.