Inhoudsopgave
Hoe voelt Zwangerschapshoofdpijn?
Vooral aan het begin van de zwangerschap krijgen veel vrouwen last van hoofdpijn. Meestal is dit spanningshoofdpijn. Een drukkende pijn aan beide zijden van het hoofd of aan de achterkant van de nek. Als je gevoelig bent voor dit type pijn, is de kans groot dat je er tijdens je zwangerschap vaker last van krijgt.
Wat voor soort hoofdpijn bij zwangerschapsvergiftiging?
Deze ziekte komt bij zo’n 3 tot 5% van de zwangere vrouwen voor tijdens de eerste zwangerschap. Deze kans neemt af bij een volgende zwangerschap. Symptomen die bij het HELLP-syndroom horen zijn: misselijkheid, hoofdpijn, pijn in de bovenbuik of bovenrug, een benauwd gevoel om je buik heen.
Welke weken moe zwangerschap?
Veel zwangere geven aan de eerste weken van de zwangerschap hondsmoe te zijn geweest, maar na een week of 14-16 hebben ze het gevoel dat ze de hele wereld weer aan kunnen. Moeheid in het begin hoort erbij, later is het vaak een teken dat je te veel hooi op je vork neemt!
Hoe weet ik of ik zwangerschapsvergiftiging heb?
Onderzoekers van Amsterdam UMC hebben een test ontwikkeld om de zwangerschapsvergiftiging in de vroege fase op te sporen. De bloedtest is een variant op de niet-invasieve prenatale NIPT-test, waarbij in het bloed wordt gezocht naar erfelijke afwijkingen.
Wat is het gevaar van zwangerschapsvergiftiging?
Zwangerschapsvergiftiging kan ertoe leiden dat bepaalde organen niet meer goed functioneren. Dit is gevaarlijk voor jou en je baby. Door een te hoge bloeddruk raken bloedvaten beschadigd, waardoor er vocht uit gaat lekken. Vervolgens ontstaan oedemen ofwel vochtophopingen.
Wat kun je doen tegen zwangerschapsvergiftiging?
Wat kun je zelf doen bij zwangerschapsvergiftiging? Bij zwangerschapsvergiftiging zal de gynaecoloog adviseren om veel rust te houden en gedurende een bepaalde periode in bed te blijven. Overleg altijd met de huisarts of een gynaecoloog over de juiste behandeling en het gebruik van medicijnen.
Is vermoeidheid een Zwangerschapssymptoom?
Vermoeidheid en slaapproblemen tijdens de zwangerschap. Weinig energie en (extreme) vermoeidheid komen vaak voor onder zwangere vrouwen, vooral tijdens het eerste trimester. Heb je hier last van, dan ben je dus zeker geen uitzondering. Ook na het eerste trimester kan het zijn dat de vermoeidheid aanhoudt.