Inhoudsopgave
- 1 Hoe vraag je naar salaris tijdens sollicitatie?
- 2 Hoe vragen naar salaris?
- 3 Wat kun je eisen bij sollicitatie?
- 4 Waar heb ik recht op salaris?
- 5 Hoe reageer je op een salarisindicatie?
- 6 Wat voor salaris kan je verwachten?
- 7 Welke sollicitatie vragen krijg je als eerste?
- 8 Wie heeft het recht om een sollicitant naar zijn loonstrookje te vragen?
Hoe vraag je naar salaris tijdens sollicitatie?
‘ Of: ‘we willen graag weten of we ons jou kunnen permitteren. ‘ Hier kun je twee dingen mee doen: vraag een salarisindicatie of geef er een. In dat laatste geval: geef alleen een indicatie als je al goed hebt uitgezocht wat je wilt en kunt gaan verdienen.
Hoe vragen naar salaris?
Staar je niet blind op het salaris, maar probeer het gesprek gewoon zo goed mogelijk te voeren. In het eerste gesprek kun je best tussen neus en lippen door informeren naar het salaris, maar laat het daarbij en begin niet meteen met salarisonderhandelingen. Doe dit alleen als het goed voelt om dit te doen.
Wat moet je zeggen bij salarisindicatie?
Wat moet je zeggen als er om een salarisindicatie wordt gevraagd? Soms wordt er in de vacature al een salarisindicatie gegeven….Deze moet je weten om een salarisindicatie te kunnen geven.
- Functie.
- Sector.
- Opleidingsniveau.
- Verantwoordelijkheid.
- Werkervaring.
- Leeftijd.
- Regio.
Wat is je salarisindicatie?
Een salarisindicatie is een term die zowel gebruikt wordt door een werkgever als door jou als kandidaat. Een werkgever vermeldt vaak een salarisindicatie, ofterwijl een schatting van het salaris, in een vacaturetekst.
Wat kun je eisen bij sollicitatie?
Tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek maak je afspraken over de primaire arbeidsvoorwaarden zoals het salaris en arbeidsduur en de secundaire arbeidsvoorwaarden zoals reiskostenvergoeding, pensioen, een auto of mobiel van de zaak. Over het salaris wordt het meest onderhandeld.
Waar heb ik recht op salaris?
De hoogte van uw loon hangt af van uw functie of werkervaring. Ook uw leeftijd en opleiding zijn belangrijk. Uw werkgever moet u minimaal het loon betalen dat in de cao staat. In uw cao kan ook staan of u recht heeft op een toeslag, bijvoorbeeld voor onregelmatige diensten of werken in het weekend.
Hoe geef je aan hoeveel je wil verdienen?
Bereid een geloofwaardig antwoord voor Kies een onder- en bovengrens die niet te veel afwijkt van je marktwaarde. Verdien je momenteel bijvoorbeeld 3.400 euro bruto en wees de loonchecker uit dat iemand met jouw profiel gemiddeld 3.500 euro verdient? Zeg dan: ik zou graag tussen 3.500 en 4.000 euro verdienen.
Wat te antwoorden op salarisindicatie?
Een goed antwoord zou dan ook kunnen zijn: “Ik verlang een salaris dat past bij de functie, mijn vaardigheden en kennis. Ik zou eerst iets meer moeten weten van de functie om daar een goed antwoord op te kunnen geven.” Op deze manier stel je het geven van een concreet antwoord nog even uit.
Hoe reageer je op een salarisindicatie?
Wees duidelijk in je salariswens, maar zorg dat je nooit gefrustreerd of agressief raakt. Luister naar wat de leidinggevende te zeggen heeft en probeer niet direct afkeurend te reageren. Laat zien dat je het begrijpt en vertel opnieuw over jouw redenen voor dit salaris..
Wat voor salaris kan je verwachten?
Gemiddeld salaris per leeftijd (netto)
Leeftijd | Gemiddeld salaris per maand (netto) | Gemiddeld salaris per jaar (netto) |
---|---|---|
25 tot 35 jaar | 2.291,66 euro | 27.500 euro |
35 tot 45 jaar | 2.550 euro | 30.600 euro |
45 tot 55 jaar | 2.800 euro | 33.600 euro |
55 tot 65 jaar | 2.825 euro | 33.900 euro |
Wat wel en niet te doen bij een sollicitatie?
Wat moet je niet doen voor en tijdens een sollicitatiegesprek
- Te laat komen.
- Kauw niet op kauwgom tijdens het gesprek.
- Onverzorgd eruit zien.
- Beweeg niet teveel met je voeten/handen en ga niet met een pen zitten klikken.
- Jezelf te kort doen.
- Tijdens een gesprek naar buiten staren.
Waarom kun je een sollicitatievragen stellen voor deze functie?
Sollicitatievragen die je kunt stellen om daar achter te komen: Waarom heb je op deze baan gesolliciteerd? Wat spreekt jou aan in ons bedrijf? Wat is jouw affiniteit met onze branche? Wat spreekt jou aan in deze functie? Wat wil je bereiken met deze functie? Stel dat jij een kandidaat voor deze functie moest aannemen,
Welke sollicitatie vragen krijg je als eerste?
Van de sollicitatie vragen is er eentje die je meestal als eerste krijgt: wil je wat te drinken? Antwoord altijd ‘ja’, want zo voelt de ander zich een goede gastheer of gastvrouw. Bovendien is een slokje drinken ook goed om tijd te rekken als je even wil nadenken over het antwoord op een vraag.
Wie heeft het recht om een sollicitant naar zijn loonstrookje te vragen?
Ja, een bedrijf heeft het recht om een sollicitant naar zijn of haar loonstrookje te vragen. Maar jij als werknemer hebt net zo goed het recht om niet aan dit verzoek te voldoen.