Hoe werkt CITES?

Hoe werkt CITES?

In de CITES-overeenkomst staan regels om ongeveer 5.800 diersoorten en 30.000 plantensoorten te beschermen. Het is een internationale overeenkomst waar de Europese Unie (EU) en ook nog 182 andere landen aan mee doen. Het doel van de overeenkomst is de handel in beschermde soorten te regelen.

Welke vogels moeten CITES hebben?

CITES en Ringplicht Parkieten en Papegaaien

  • Agapornis Roseicollis.
  • Grasparkiet.
  • Halsbandparkiet.
  • Valkparkiet.

Wat is het CITES verdrag?

CITES staat voor Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora. Doel van het CITES-verdrag is voorkomen dat een soort in het wild uitsterft of sterk in aantal daalt.

Welke vogels zijn verboden?

Geen bescherming, maar zorgplicht Stadsduiven en boerenganzen bijvoorbeeld zijn geen beschermde inheemse diersoort. Exoten zoals de halsbandparkiet komen niet van nature in Nederland voor, het zijn ontsnapte vogels die zich in het wild hebben kunnen voortplanten en zijn dus ook geen beschermde diersoort.

Is ringen van vogels verplicht?

Pootring voor beschermde vogels Een pootring is verplicht voor: alle beschermde inheemse vogels; alle beschermde uitheemse vogels die in Bijlage A van Europese verordening (EG) 338/97 staan.

Waar kan je CITES papieren aanvragen?

U kunt een aanvraag voor een CITES vergunning of certificaat indienen bij het CITES-bureau. Op de internetsite www.rvo.nl vindt u meer informatie over CITES in het algemeen, wet- en regelgeving en wordt uitgelegd hoe u een vergunning of certificaat kunt aanvragen.

Wat is het doel van CITES?

CITES-verdrag CITES staat voor Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora. Doel van het CITES-verdrag is voorkomen dat een soort in het wild uitsterft of sterk in aantal daalt. Voor sommige beschermde soorten is de handel verboden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven