Hoe werkt de afvalpas?

Hoe werkt de afvalpas?

Met een afvalpas opent u de ondergrondse container voor restafval. Om de ondergrondse restcontainer te openen legt u de pas op het display. Eenpersoonshuishouden heeft 1 afvalpas, een meerpersoonshuishouden heeft 2 afvalpassen.

Waarom afvalpas?

Je hebt een afvalpas nodig voor het wegbrengen van grofvuil of tuinafval naar een afvalbrengstation. Grofvuil is: Huishoudelijk afval dat niet in een (ondergrondse) container, minicontainer (kliko) of vuilniszak past, of te zwaar is. Denk aan banken, kasten, wasmachines en stofzuigers.

Wat kost een afvalpas?

Een nieuwe afvalpas kost € 10,50. Als u net verhuisd bent en in de woning is geen afvalpas meer aanwezig, dan krijgt u éénmalig een gratis afvalpas. U kunt ook een afvalpas aanvragen bij het Stadhuis of Loket Zuid. U moet hiervoor wel een afspraak maken en u krijgt de afvalpas niet direct mee.

Hoe werkt de ondergrondse container?

Ondergrondse vuilcontainers worden slimme afvalcontainers genoemd indien ze uitgerust zijn met een geïntegreerd systeem dat kan bepalen wanneer de container geleegd moet worden. De RFID van het pasje of de tag wordt uitgelezen op het moment dat een buurtbewoner een vuilniszak in de container dumpt.

Heb ik een afvalpas nodig?

U heeft een afvalpas nodig voor het wegbrengen van grofvuil, tuinafval en bouw- en sloopafval naar een afvalbrengstation. Zonder afvalpas kunt u niet naar binnen.

Waarom doet mijn afvalpas het niet?

Contact opnemen. In het geval van een storing of als uw afvalpas niet werkt, kunt u telefonisch contact opnemen met uw gemeente. Geef hierbij altijd de melding die u op de paslezer ziet en het containernummer door. Zet uw afval niet naast de container, maar neem uw afval weer mee naar huis.

Hoe ziet de afvalpas eruit?

Hoe ziet de afvalpas eruit? De afvalpas is wit met een rood keycord. Deze heeft u 2017 ontvangen van HVC en kunt u nu al gebruiken voor het afvalbrengstation.

Heb je een milieupas nodig?

Gebruik milieupas bij leegstand woning Wanneer een woning officieel onbewoond is, wordt er geen afvalstoffenheffing voor betaald. Hierdoor vervalt onze dienstverlening zoals het ledigen van containers of toegang tot het milieupark.

Wat is een milieupas?

Milieu- of grofvuilpas. Bij ieder huishouden hoort een milieupas of grofvuilpas. Deze passen zijn gekoppeld aan het huisadres en hebben een uniek kaartnummer. Met de milieu- of grofvuilpas kunt u 100 kg naar het Recycleplein brengen.

Hoe vaak mag je ondergrondse container gebruiken?

Via de ondergrondse containers kun je zeven dagen per week, 24 uur per dag je afval kwijt. Houd wel rekening met omwonenden. Gebruik de container zoveel mogelijk tussen 07.00 en 22.00 uur.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven