Hoe werkt een mal?

Hoe werkt een mal?

De te maken producten kunnen van kunststof, metaal, keramiek, of glas zijn. Deze materialen worden in vloeibare toestand (zo nodig verhit) in de matrijs gespoten, gegoten of gezogen. Daarna (zo nodig na afkoeling) verwijdert men de matrijs en houdt men het voorwerp over.

Hoe werkt een gietmal?

Gietklei is een klei-water mengsel dat gebruikt wordt bij het gieten in mallen. De gietmallen zuigen vervolgens het water uit de klei. De tijd dat de gietklei in de mal verblijft bepaalt de dikte van de kleiwand, van het gegoten voorwerp. Het resultaat is een holle vorm die gedroogd en gebakken kan worden.

Hoe een mal maken voor beton?

Verschillende methoden

  1. Wetcast; het project wordt (op z’n kop) in een mal gegoten.
  2. Hardtrowel / Cast in place; het beton wordt ter plekke aangebracht en afgestreken.
  3. Handpak; de mix wordt heel droog aangemaakt. Waarna je het als klei in de mal kan drukken.

Wat is het verschil tussen epoxy en giethars?

In tegenstelling tot epoxyharsen met een hoge of gemiddelde viscositeit kunt u zonder problemen dikkere lagen en grotere hoeveelheden hars in één bewerking verwerken. Mogelijke toepassingen voor giethars: Gieten van alle soorten gietvormen.

Is giethars sterk?

Een op epoxy gebaseerde polymeer is mechanisch zeer sterk, (Epoxy heeft een druk- en treksterkte die twee keer groter is dan die van beton) bestand tegen chemicaliën (in de vaste vorm) en heeft een zeer groot hechtingsvermogen gedurende de overgang van vloeistof naar vaste stof.

Welk metaal kan niet smelten?

Niet van toepassing Het smelten en gieten van ‘ferrometalen’ (ijzer, staal) en de edelmetalen goud, zilver en platina valt niet onder de activiteit.

Waarom wordt metaal vaak in zand gegoten?

Bij complexe modellen worden bepaalde kernen gebruikt om bijvoorbeeld een holte in het voorwerp te verkrijgen. Dit model wordt in twee (of meer) op elkaar gezette vormkasten in licht klevend zand ingebed. Wanneer dit is gestold, wordt het zand verwijderd en het metalen “afgietsel” van de juiste vorm blijft over.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven