Inhoudsopgave
Hoe werkt een pomp vloerverwarming?
De pomp van de vloerverwarming pompt het water rond. De verdeler (van de vloerverwarming) zorgt ervoor dat het water gelijkmatig wordt verdeeld. Het warme (of koude water in de zomer) gaat door de buizen die in de vloer zijn ingefreest. Het water circuleert zodat het water altijd op de gewenste temperatuur wordt …
Waarom pomp bij vloerverwarming?
In dit geval gaat het om de pomp die er voor zorgt dat verwarmd water van de CV-ketel (of andere warmtebron) door uw vloer gepompt wordt. De meeste pompen die gebruikt worden voor vloerverwarming draaien continue door. Hierdoor koelt de vloer snel af en is het dus nodig om weer (onnodig) te gaan stoken.
Hoe warm verdeler vloerverwarming?
– Aanvoer water temperatuur vloerverwarming tussen de 30° en 40°C. Mocht uw comfort ruimte temperatuur door bijvoorbeeld koude buitentemperaturen niet meer behaald worden dan dient de aanvoerwater temperatuur op uw verdeler met de thermostatische regelknop 5°C verhoogd te worden tot maximaal 50°C.
Hoe werkt een Pompschakelaar?
Werkwijze van de pompschakelaar Het werkt als volgt: bijna iedere vloerverwarming beschikt over een circulatiepomp. Een pompschakelaar schakelt de circulatiepomp uit als de cv-ketel geen warmte levert. Dit zorgt ervoor dat de pomp niet 24 uur per dag ingeschakeld is en dat kan aanzienlijk in de energiekosten schelen.
Waarom Pompschakelaar?
Een pompschakelaar schakelt de circulatiepomp uit als de cv-ketel geen warmte levert. Dit zorgt ervoor dat de pomp niet 24 uur per dag ingeschakeld is en dat kan aanzienlijk in de energiekosten schelen.
Hoeveel graden vloerverwarming pomp?
Zolang de temperatuur niet te warm wordt ingesteld, is er van schade geen sprake. Sommige installateurs geven 55 graden als maximum watertemperatuur. Wij adviseren echter een maximum van 45 graden aan te houden. Dit omdat 55 graden een verhoogd risico geeft op scheuren van de vloer en onthechting van tegellijm.