Inhoudsopgave
Hoe werkt een regenput?
Het principe van een regenwaterput is eenvoudig. Het regenwater van het dak wordt opgevangen in een waterdichte tank. Via een pomp wordt dit water binnen de woning naar de WC of wasmachine gebracht. Is er te veel regenwater, dan loopt de put over naar een infiltratievoorziening of de riool in de straat.
Hoe regenwaterput zelf reinigen?
Je reinigt de wanden en de bodem van de regenwaterput met een hogedrukspuit of hogedrukpistool. Al het water van de hogedrukspuit en de sliblaag zuig je uit de put. Je desinfecteert de put door een veilig en neutraal ontsmettingsmiddel te gebruiken. Je vult de regenwaterput voor een gedeelte met schoon leidingwater.
Waar plaats je een Beregeningspomp?
1: Plaats de pomp zo dicht mogelijk bij de bron en of sloot. 2: De motor van de pomp is spatwater dicht, dus plaats deze niet in de regen of onder een sproeier. Maak er iets overheen of plaats de pomp in een tuinkussen kist. 3: Het verlengsnoer naar de pomp niet langer dan 10 mtr.
Wat doet een Regenwaterpomp?
Wat is een regenwaterpomp? Met een regenwaterpomp kunt u regenwater van A naar B brengen: vanuit de regenwaterput naar bijvoorbeeld uw toilet. De regenwaterpomp zuigt het water aan vanuit de put en pompt het via een leiding naar de stortbak van het toilet.
Hoe werkt een Infiltratieput?
Infiltratieputten zijn buizen die verticaal in de grond geplaatst worden om regenwater in de bodem te laten zakken. De buis is open aan de onderzijde en heeft vaak ook sleuven aan de zijkanten waardoor het water kan wegstromen. Infiltratieputten worden ook wel zinkputten of zakputten genoemd.
Waarom regenwaterput?
Waarom kiezen voor een regenwaterput? Regenwater is zacht, geurloos en bovenal gratis. Via een regenwaterput kun je dit water eenvoudig recupereren en gebruiken voor allerlei huishoudelijke toepassingen. Denk maar aan doorspoelen van het toilet, de auto wassen, gebruik van de wasmachine, enzovoort.
Hoe vind ik mijn regenwaterput?
vraag alle bekende aktes over uw woning op via uw notaris. Met een beetje geluk zit er een kaartje bij één of andere akte waarop de put staat aangeduid.
Waarom stinkt mijn regenwater?
“Als bladeren of ander organisch materiaal in de regenwaterput te- rechtkomen, beginnen die te rotten, en dat stinkt. De verrotte bladeren zinken naar de bodem van de regenwaterput en vormen daar een sliblaag. Rottende bladeren in het regenwater zijn niet schadelijk voor de gezondheid.
Waar zit de terugslagklep waterpomp?
Gebruik een terugslagklep, meteen bij de pomp of onderin aan de zuigleiding. Let bij een tussenklep op de pijl (zuigrichting). Als u een klep onderaan de zuigleiding plaatst bijft deze leiding altijd vol water staan en moet dus vorstvrij geplaatst worden.
Hoe een Regenwaterpomp opstarten?
Opstarten pomp
- giet het pomphuis vol water (door de plug in de bovenkant van de pomp)
- Zorg dat de pomp water kwijt kan aan de pers zijde.
- Laat de pomp even draaien, maar zeker niet te lang zonder water.
- Herhaal bovenstaande stappen totdat er water komt.
Welke pomp kiezen voor regenwater?
Voor het beregenen van bijvoorbeeld uw tuin, kas of land, kunt u kiezen voor een beregeningspomp. Beregeningspompen zijn er in verschillende uitvoeringen, waarbij het grootste verschil zit in de opvoerhoogte, aanzuigdiepte en pompcapaciteit. Hoe dieper de pomp aan moet zuigen des te meer waterdruk verloren gaat.