Hoe werkt het Fasensysteem?

Hoe werkt het Fasensysteem?

Op deze pagina: fase A – de eerste 78 gewerkte weken waarin de uitzendkracht voor het uitzendbureau werkt. fase B – de periode van vier jaar waarin de uitzendkracht maximaal zes uitzendovereenkomsten met het uitzendbureau aangaat. fase C – de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Wat houdt een fase C contract in?

In fase C werk je op basis van een overeenkomst voor onbepaalde tijd. Er kan geen uitzendbeding in een fase C contract worden opgenomen. Daarnaast neem je in fase C verplicht deel aan de plusregeling van het pensioen en heb je bij ziekte recht op loondoorbetaling, net zoals in fase B.

Hoelang mag je als uitzendkracht bij een bedrijf werken?

Na 26 gewerkte weken heeft u mogelijk eerder recht op een vast contract. Het uitzendbureau mag u daarna maximaal 3 contracten geven. De tijd tussen de verschillende contracten mag niet meer dan 6 maanden zijn.

Welke arbeidsvoorwaarden heb ik als uitzendkracht?

Als uitzendkracht heb je vanaf dag 1 recht op de inlenersbeloning. Dat betekent dat je recht hebt op dezelfde arbeidsvoorwaarden (loon, atv, toeslagen, kostenvergoedingen, loonsverhoging en periodieken) als je vaste collega’s. Lees in de cao onder punt 20 meer over gelijk werk = gelijk loon.

Hoe lang duurt het uitzendbeding?

In fase A (ABU) en fase 1 en 2 (NBBU) geldt het uitzendbeding standaard. Dit is afgesproken in de cao. Zodra je 78 weken voor een uitzendbureau werkt, en dus in fase B of fase 3 komt, mag er geen uitzendbeding meer in je contract worden opgenomen.

Hoe lang duurt fase C?

Deze fase duurt vier jaar of zes contracten. Bij het zevende contract of na vier jaar komt u in fase C.

Hoe lang kun je een uitzendkracht inhuren?

Je kunt een medewerker inhuren zolang het nodig is en je betaalt alleen de daadwerkelijk gewerkte uren, met een minimum van 3 uur. Veel uitzendkrachten zijn op afroep beschikbaar, wat handig is in piekperiodes. En als de medewerker geen match blijkt te zijn, kun je zonder opzegtermijn meteen afscheid van elkaar nemen.

Heb je als uitzendkracht recht op Transitievergoeding?

Per januari 2020 is de WAB ingegaan, waardoor u als uitzendkracht voor iedere dag dat u in dienst bent geweest een transitievergoeding kunt krijgen. Er geldt dus geen minimum aantal dienstjaren meer. Daarnaast moet het uitzendbureau geen ander werk voor u hebben, waardoor u bent aangewezen op een WW-uitkering.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven