Inhoudsopgave
Hoe werkt Schuifdobber?
Een schuifpen glijd langs de lijn , totdat hij gestopt wordt door een zogenaamd stuitje. Dit is een knoopje van garen, of een rubberen stuitje, dat op de lijn wordt, aangebracht . Tussen de dobber en het stuitje plaats je een liefst drijvend kraaltje als stootkussentje.
Wat is een Matchdobber?
Nu ligt je onderste loodgewicht op de bodem. Je schuift daarna het stuitje iets omlaag, totdat je zeker weet dat je je aas precies op de bodem aanbiedt. Je dobber zal vaak niet ondergaan wanneer je zo op de bodem vist. De vis pakt je aas en tilt daarbij het laatste loodje op.
Hoeveel lood per dobber?
Niet te vast, want de loodjes moeten wel over de lijn kunnen schuiven. Met dat totaal van 0,6 gram lood staat de pen nog net met de bovenste rand van het drijflichaam en de gehele rode antenne boven water. Je zou dus geneigd kunnen zijn om nog 0,15 gram toe te voegen om aan die 0,75 gram te komen.
Hoeveel lood onder dobber?
Een dobber heeft bijvoorbeeld 20 gram drijfvermogen, dan is een “schuifloodje” van 15 tot 18 gram prima. Bij deze montage, wordt de dobber met je aas door de stroming meegevoerd. Zo kun je dus een groter stuk water secuur afvissen.
Hoe monteer ik een Schuifdobber?
De montage maken
- Schuif een rubberen stopper op je lijn, hiermee bepaal je de diepte van de dobber.
- Vervolgens komt je dobber op de lijn.
- Als laatst knoop je de onderlijn met een wartel aan je hoofdlijn.
Hoe monteer je een Schuifdobber?
Bij een schuivende dobbermontage is het echter mogelijk in iedere waterdiepte te vissen. Bij de schuivende dobbermontage glijdt de lijn vrij door de geleideringen van de dobber. De dobber wordt gestopt door een stopper die op de lijn bevestigd zit, naar de haak toe wordt de dobber als laatste gestopt door de wartel.
Hoe werkt een Waggler?
Eigenlijk is het heel simpel. Waggler is Engels voor dobber en pellets zijn geperste brokjes voer die langzaam oplossen onder water. We vissen dus met een dobber en voeren en vissen met pellets. In plaats daarvan komen ze hem tegemoet voordat een andere vis een kans krijgt hem te eten.