Hoe werkt teledetectie?

Hoe werkt teledetectie?

Remote sensing (of teledetectie) is een manier om informatie over voorwerpen te verkrijgen via gegevensverzameling en -analyse zonder dat het instrument in direct contact komt met de voorwerpen (vanop afstand).

Hoe werkt remote sensing?

Remote Sensing is het verkrijgen van informatie over objecten (zoals het aardoppervlak) vanaf een afstand. Dit gebeurt met behulp van elektromagnetische straling. Met bepaalde instrumenten is het mogelijk om elektromagnetische straling over een brede range waar te nemen.

Welke satelliet doet aan teledetectie?

Het Europese GERB instrument meet de opwarming van de aarde vanaf de Meteosat satelliet.

Wat is het voordeel van remote sensing boven gewone satellietbeelden?

Remote sensing is een wetenschap die primair tot doel heeft te ontdekken en waar te nemen wat er op het aardoppervlak gebeurt. Als deze inleiding tot remote sensing je duidelijk is en je alle vragen hebt kunnen beantwoorden, dan heb je een goede basis om te beginnen met het interpreteren van satellietbeelden.

Hoe hard moet je een steen gooien om hem rondjes om de aarde te laten vallen?

Ze hangen op 36.000 km hoogte boven de evenaar en lijken stil te staan. Maar ze staan niet echt stil ! Ze draaien rondjes om de aarde met een snelheid van wel 10.000 km per uur.

Wat doet een polaire satelliet?

Een polaire satellietbaan is een omloopbaan waarbij een satelliet over of bijna over beide polen passeert. Bij een geostationaire baan blijft de satelliet wel altijd boven hetzelfde punt hangen, maar eveneens op grote afstand. De satelliet beweegt dan mee met de draaiing van de planeet en gaat dan niet over de polen.

Hoe lang duurt het voordat een satelliet om de aarde is?

Normaal gesproken is voor een cirkelvormige baan op een hoogte van 300 km boven het aardoppervlak een snelheid nodig van 7,8 km/s (28.000 km/h). Bij deze snelheid zal een satelliet een rondje om de aarde in 90 minuten afleggen.

Wat is het verschil tussen geostationaire en polaire satellieten?

Er is een onderscheid tussen satellieten die op een vast punt ten opzichte van de aarde staan, de geostationaire satellieten en satellieten die een cirkelvormige baan over de polen beschrijven, de polaire satellieten. De polaire satellieten zijn vooral geschikt voor details en brengen de poolstreken in beeld.

Wat is het verschil tussen een stationaire en een polaire satelliet?

Hoe lang blijven satellieten in de ruimte?

Volgens de wet van de traagheid blijft de snelheid van de satelliet dus gelijk en kan hij jarenlang om de aarde blijven cirkelen. Bij vergroting van de afstand tot de aarde neemt de aantrekkingskracht van de aarde af maar – omdat de omloopsnelheid nu groter wordt – neemt de centrifugale kracht toe.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven