Inhoudsopgave
Hoe word ik een verhalenverteller?
Allereerst duurt het vaak jaren en jaren om een verhalenverteller te worden. Ten tweede zit er een lange periode van ‘mentoraat’ in, waarin je leert van iemand die al een verhalenverteller is. Tot slot word je geacht een omvangrijk repertoire van verhalen te hebben die je zonder al te veel voorbereiding kunt vertellen.
Wat is een verhalenverteller?
De bevlogen boodschapper. De bevlogen boodschapper wil vooral één ding: een filosofie, denkwijze of levenswijze met je delen. Verhalenvertellers uit deze categorie willen je helpen om je leven ten positieve te veranderen. Ze worden gedreven door een duidelijke missie.
Hoe vertel je een grappig verhaal?
Begin een gesprek door te vragen: “Wat is het grappigste dat je ooit is overkomen?” of “Wat is het domste filmpje op YouTube waarom je altijd moet lachen?”. Lach om de leuke verhalen van anderen en geef complimentjes, door bijvoorbeeld te zeggen “Dat is echt zo grappig!”.
Wat is belangrijk aan een verhaal?
Door een verhaal te vertellen, storytelling genoemd, betrek je de mensen bij jouw boodschap. De kracht van een goed verhaal is dan ook dat alle elementen draaien om de doelgroep. Het gaat om wat jouw potentiële klant belangrijk vindt en wat hem interesseert.
Hoe schrijf je een Merkverhaal?
Een goed merkverhaal neemt je mee in de belevingswereld van je merk en brengt precies over waar je merk voor staat. Dat komt heel precies. Elk woord telt. Door zorgvuldig met woorden te spelen, geef je niet alleen de juiste boodschap, maar ook de juiste energie en een eigen tone of voice mee aan het geheel.
Wat zijn elementen in een verhaal?
Bij verhaalanalyse onderscheiden we de volgende elementen: opbouw, tijd, ruimte, perspectief, personages, motieven, thema, titel en (evt.) motto. In een goede literaire tekst hangt alles met alles samen: voor een goed begrip van de tekst is het van belang de verbanden op te sporen.