Inhoudsopgave
Hoe word ik godsdienstleerkracht?
Verkorte bachelor theologie en religiewetenschappen voor academische bachelors niet-humane wetenschappen (90 stp), gevolgd door master theologie en religiewetenschappen (60 stp) en verkorte educatieve master godsdienst (60 stp) (van de 60 stp van de verkorte educatieve master kunnen er 15 indalen in de bachelor en 15 …
Hoeveel verdient een leerkracht godsdienst?
Het loon van een godsdienstleraar: 1.463 euro.
Wie mag godsdienst geven?
Al degenen die rooms-katholieke godsdienst (wensen te) geven in het kleuter-, lager, secundair en hoger onderwijs. Elke leraar kleuter- en lager onderwijs die lestijden rooms-katholieke godsdienst in het opdrachtenpakket heeft (ook tijdelijk) dient dus over een mandaat te beschikken. godsdienst te geven.
Wat leer je bij godsdienst?
Tijdens de Lerarenopleiding Godsdienst levensbeschouwing leer je alle aspecten die samenhangen met religies en geloven. Er is dan ook een grote diversiteit aan vakken, zoals theologie, religiewetenschappen, filosofie, psychologie en geschiedenis.
Hoeveel verdient een leerkracht secundair onderwijs Belgie?
Salarissen van leerkrachten Netto verdient een startende leerkracht in het kleuter, lager en secundair onderwijs 1.663,67 euro. Na 10 jaar is dat gestegen tot 1.950,07 euro. Wie 20 jaar op de teller heeft, krijgt een nettoloon van 2.241,48 euro.
Hoe vind ik mijn Stamboeknummer onderwijs?
Je vindt je stamboeknummer:
- op je oude Lerarenkaart.
- op je loonfiche.
- via je schoolsecretariaat.
Wat is het vak godsdienst?
Godsdienst is dan ook een vak dat anders is dan andere vakken. Er is meer ruimte in het vak voor de eigen ervaring, de eigen gedachten en de eigen gevoelens. Dit is belangrijk dat leerlingen dit kunnen meedelen aan klasgenoten. Ook moeten ze de mogelijkheid hebben tot discussies.
Wat doet een docent levensbeschouwing?
Een docent levensbeschouwing/godsdienst vindt het een uitdaging om kennis over verschillende religies over te dragen op zijn leerlingen. De docent probeert deze diversiteit te onderwijzen aan de leerlingen en daagt hen daarnaast uit om ook hun eigen levensbeschouwing te beschouwen. …
Hoeveel verdien je per maand als leraar?
Een leraar in het basisonderwijs en speciaal onderwijs verdient tussen € 3.100 en € 5.850 per maand. Dat is inclusief onder andere vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Dat staat in de cao primair onderwijs (cao po).