Hoe word je Overledenenverzorger?

Hoe word je Overledenenverzorger?

Een 3- of 5 daagse opleiding overledenenverzorging. U kunt kiezen voor een 3- of 5-daagse opleiding. Beide opleidingen bevatten dezelfde theorie, maar kiest u voor de 5-daagse opleiding, dan gaan we verder in op de praktijk.

Welke opleiding moet je hebben voor uitvaartverzorger?

De basis van Docendo (Academie voor uitvaartzorg )vormt de opleiding tot uitvaartverzorger. Het is een opleiding op MBO+niveau. Deze duurt ca. een jaar en bestaat uit twintig lesdagen en vijf tot tien stagedagen.

Wat is postmortale zorg?

Postmortale zorg is de zorg aan en voor het lichaam na het overlijden. De laatste zorg die aan onze medemens kan worden gegeven. Deze laatste zorg voor een overledene is een specialisme.

Wat verdien je in de uitvaart?

Het loon van een uitvaartmedewerker: +/- 2.100 euro bruto.

Wat is het salaris van een uitvaartverzorger?

Het gemiddelde salaris voor een uitvaartverzorger (m/v) in Nederland is € 2.776 per maand.

Wat houd het beroep uitvaartverzorger in?

De Uitvaartverzorger regelt, in overleg met de naasten van de overledene, de uitvaartdienst, bloemen, koffie en thee en al het papierwerk voorafgaande aan en na afloop van de begrafenis of crematie. Zo neemt de Uitvaartbegeleider de familie van de overledene een hoop taken en zorgen uit handen.

Wat is Pieteitsvolle verzorging?

Respectvolle thuisverzorging in alle rust. Wij hebben ervaren dat afscheid nemen van een correct verzorgde overledene van onschatbare waarde is voor de rouwverwerking. De piëteitsvolle laatste zorg aan overledenen is een specialisme. Het vereist kennis, ervaring, geduld en deskundigheid.

Wat doet een uitvaartverzorger?

Samen met u gaat de uitvaartverzorger alle laatste wensen van de overledene langs en regelt een bijzonder afscheid. Ook het drukken en versturen van de rouwkaarten en het doen van aangifte van overlijden bij de gemeente hoort bij de taken van de uitvaartverzorger.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven