Hoe worden chemische bestrijdingsmiddelen vaak genoemd?

Hoe worden chemische bestrijdingsmiddelen vaak genoemd?

Bestrijdingsmiddelen (fungiciden, herbiciden, insecticiden, nematiciden en rodenticiden) zijn stoffen die gewassen beschermen tegen ziekten, plagen en onkruid.

Hoe lang blijven pesticiden op planten?

Hoe lang heeft het gebruik van pesticiden invloed op je tuin? Onkruidverdelgers vernietigen een breed scala aan planten. Het duurt soms een tijd voor herbiciden afgebroken worden. Voor Calaris is er bijvoorbeeld meer dan twee maanden nodig in het labo vooraleer vijftig procent van het middel is afgebroken.

Wat is bestrijdingsmiddelen?

Een bestrijdingsmiddel bevat werkende (chemische) stoffen die giftig zijn voor het ongedierte, schimmel of onkruid. Vaak is het middel ook gevaarlijk voor andere (huis)dieren, planten en mensen. Toegestane bestrijdingsmiddelen zijn getest op veiligheid, effectiviteit en milieubelasting.

Wat is landbouwgif?

Gewasbescherming of landbouwgif? Er zijn verschillende termen voor de chemische middelen die boeren gebruiken om ziekten en plagen te bestrijden: gewasbeschermingsmiddelen, bestrijdingsmiddelen, landbouwgif, pesticiden.

Wat zijn synthetische pesticiden?

De bescherming van planten of plantaardige producten tegen schadelijke organismen. Deze stoffen worden onder meer gebruikt op akkers en in boomgaarden, maar ook zaden worden hiermee behandeld. Bijvoorbeeld: Neonicotinoïden zijn middelen die in de gangbare landbouw toegelaten zijn om ongewenste insecten te bestrijden.

Waarmee worden schadelijke organismen bestreden bij biologische bestrijding?

Biologische bestrijding is bestrijding ter voorkoming van insectenplagen met behulp van natuurlijke vijanden van deze insecten. Deze wijze van bestrijding is vaak beter, goedkoper en milieuvriendelijker dan toepassing van insecticiden. De hoofdrolspelers: sluipwespen, roofmijten en roofwantsen.

Wat zijn de gevolgen van pesticiden?

Pesticiden zouden verantwoordelijk zijn voor:

  • aandoeningen die bepaalde organen aantasten (lever, nieren, longen)
  • allergieën.
  • neurotoxische effecten.
  • aantasting van de immuniteit.
  • kankerverwekkende effecten.
  • teratogene gevolgen (misvorming van embryo’s) en mutagenen (aantasting van het genetisch materiaal)

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven