Inhoudsopgave
Hoe wordt u politieagent?
Om politieagent te worden heeft u minimaal middelbare school nodig en bij voorkeur een bachelor opleiding. De opleiding tot politieagent wordt gevolgd aan een politieschool, ook wel de politieacademie genoemd. Door de test komen is nog een hele kunst. 80% – 90% slaagt de eerste keer niet. Hoe wordt u politieagent?
Wat verdient een politieagent?
Wat verdient een Politieagent? Je krijgt vanaf het begin van de opleiding betaald. Afhankelijk van de instroomleeftijd en ervaring wordt de hoogte van het inkomen vastgesteld. Dit ligt tussen de €1399 en €1716 bruto per maand.
Wat is de opleiding tot politieagent?
Veel mannen en vrouwen hebben de wens om politieagent te worden. Om politieagent te worden heeft u minimaal middelbare school nodig en bij voorkeur een bachelor opleiding. De opleiding tot politieagent wordt gevolgd aan een politieschool, ook wel de politieacademie genoemd.
Wanneer kan je bij de politie aan de slag als burgerpersoneel?
Ga je bij de politie aan de slag als burgerpersoneel, dan ben je eerder een ondersteunende werkkracht. Hierbij kan je bij de administratieve dienst van de politie terechtkomen, maar ook op de logistieke dienst. Ook laboranten kunnen een job bij de politie vinden, net als werknemers die slechtzienden of slechthorenden willen helpen.
Wat is de opleiding Politieacademie?
De opleiding duurt 3 tot 4 jaar. Het is een fulltime duale opleiding: je brengt circa 40% door op de Politieacademie en 60% is werkend leren onder leiding van een praktijkcoach.
Wat is de politieagent van de surveillant?
De Politieagent is in staat om het werk van de Surveillant uit te voeren. De Agent gaat echter verder. Zo kan hij of zij problemen rondom aanrijdingen oplossen, processen verbaal opmaken en criminelen arresteren, slachtoffers helpen en voorzorgsmaatregelen treffen om ongeregeldheden en misdaad te voorkomen.
Wat zorgt de politie voor?
De politie zorgt niet alleen voor rust, veiligheid en orde, maar ook in andere gevallen. Veel mensen denken dat politie alleen is om misdadigers op te sporen, om het verkeer te regelen of om bekeuringen uit te delen. De politie doet veel meer. Als mensen hulp nodig hebben, kunnen ze altijd de politie bellen.