Inhoudsopgave
Hoe zaadjes in papier planten?
Dek het groeipapier af met ongeveer 1 tot 1,5 cm potgrond. Zo krijgen de zaadjes voldoende voedingstoffen en bescherming om te ontkiemen. Bedek je het papier onder een te dikke laag aarde, dan zullen de zaadjes minder snel ontkiemen. Geef zeker in het begin elke dag wat water, zodat het papier vochtig blijft.
Hoe plant je Groeipapier?
Dek het groeipapier af met 1/3 potgrond en druk dit zachtjes aan. Geef een flinke scheut water; het papier en de grond moeten goed vochtig zijn, maar mogen niet in het water ‘zwemmen’. Geef de pot een zonnige plek. Houd het papier de eerste 10 dagen voortdurend vochtig; het water is nodig voor het ontkiemen.
Hoe groeit Groeipapier?
Groeipapier is op zo’n manier gemaakt, dat wanneer het in aarde wordt gepoot, het papier onder de juiste omstandigheden composteert en de zaadjes ontkiemen.
Hoe lang blijft Groeipapier goed?
Groeipapier is zo’n 2 jaar houdbaar. Dat wil zeggen dat de kaarten zo’n 2 jaar na productie nog ontkiemen.
Hoe werkt growing paper?
Dek het groeipapier af met een paar mm aarde. Zo krijgen de zaadjes voldoende voedingsstoffen, bescherming en licht om te ontkiemen. Bedek je het papier onder een te dikke laag aarde, dan zullen de zaadjes minder snel, of helemaal niet ontkiemen.
Hoe groeit maanzaad?
Nadat de bloem is uitgebloeid blijven de bolle zaaddozen over, met daarin de zaden. De plant is een doosvrucht: dit houdt in dat er per zaaddoos meer dan één zaadje vrijkomt. Er ontstaan poriën in de zaaddoos waar de zaadjes doorheen kunnen. Door de wind worden de intussen droge zaadjes uit de bol geslingerd.
Hoe werkt een Bloeikaart?
Bloeikaarten en bloeiconfetti kunnen vanaf het voorjaar t/m de zomer geplant worden in een potje of de tuin. Na een paar weken zullen de eerste plantjes zich laten zien & uitgroeien tot fleurige wilde bloemen, groentes of kruiden. Blijf de groeiende plantjes goed verzorgen voor het mooiste resultaat!
Wat is een Groeipotlood?
Bloeipotloden of Groeipotloden Vanzelf groeien er vrolijke bloemen, verse kruiden of lekkere groente uit je potlood. De potloden worden op een duurzame wijze en met de hand gemaakt. De potloden zijn van verantwoord cederhout, met vulling van klei en grafiet zodat het niet ongezond is voor mens en dier.
Welke plant produceert maanzaad?
Maanzaad bijvoorbeeld, het zaad van de papaver, bestaat in een witte en een blauwe variant. In Nederland gebruiken we vooral blauw maanzaad.