Hoeveel dagen verlof bij overlijden tante?

Hoeveel dagen verlof bij overlijden tante?

In de meest gevallen staat in de cao dat u voor het overlijden van een bloed- of aanverwant in de eerste graad vier dagen verlof krijgt (vanaf het moment van overlijden tot aan de uitvaart). De ‘eerste graad’ wil zeggen dat het om het overlijden van een vader, moeder of kind gaat.

Heb ik recht op verlof bij overlijden oom?

Je hebt niet bij elk sterfgeval recht op verlof. Bij bijvoorbeeld het overlijden van een oom, tante, neef of nicht kun je dit verlof niet opnemen. Uiteraard kun je dan wel een vrije dag opnemen voor de begrafenis, maar dit kost je vakantie-uren.

Is bijzonder verlof wettelijk geregeld?

In uw cao, arbeidsovereenkomst of bedrijfsreglement staat wanneer u recht heeft op bijzonder (buitengewoon) verlof. Bijvoorbeeld voor een huwelijk of verhuizing. Bijzonder verlof is niet wettelijk geregeld.

Hoeveel dagen krijg je bij overlijden moeder?

Vaak staat er in de cao dat je voor het overlijden van een bloed- of aanverwant in de eerste graad vier dagen verlof krijgt (van het moment van overlijden tot de begrafenis) en voor het overlijden van bloed- of aanverwanten in de tweede graad 2 dagen.

Wat valt er onder kort verzuim?

Calamiteitenverlof of kort verzuim is het recht op kort verlof als je door een onverwachte noodsituatie niet kunt werken. Denk aan de bevalling van je partner, overlijden van een direct familielid of om een ziek kind van school te halen.

Is buitengewoon verlof doorbetaald?

Tijdens bijzonder of buitengewoon verlof moet je loon doorbetalen als dit is afgesproken in een cao, personeelshandboek of individuele arbeidsovereenkomst.

Heb ik recht op klein verlet bij overlijden nonkel?

Bij het overlijden van een naaste heb je als werknemer recht op klein verlet. Het aantal dagen varieert naargelang de relatie die je had met de overledene. Gaat het bijvoorbeeld om je echtgenoot, je kind, je (schoon)vader of moeder die gestorven is, dan heb je wettelijk recht op drie dagen rouwverlof.

Heb ik recht op een verhuisdag?

Over de verhuisdag is wettelijk helaas niets vastgelegd, waardoor een werkgever niet verplicht is om je daar vrij voor te geven. Het gaat om bijzonder verlof, waarvoor geen wettelijke richtlijnen zijn opgesteld. Je bent afhankelijk van de CAO of de afspraken in jouw contract.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven