Hoeveel hulpverleningszones zijn er?

Hoeveel hulpverleningszones zijn er?

De bevolking kan rekenen op ongeveer 18.000 professionele en vrijwillige brandweerlieden die ingedeeld zijn in 34 hulpverleningszones en Brandweer Brussel. U kan de brandweer op elk moment voor dringende hulp bellen op het noodnummer 112.

Hoeveel brandweerzones zijn er in Belgie?

De hulpverleningszones (Frans: zones de secours) vormen de organisatiestructuur van de brandweerdiensten in België. Er zijn er in totaal 35 (plus Brussel) en ze vervangen sinds 1 januari 2015 de kleinere “prezones”.

Is de brandweer gratis?

De brandweer helpt u graag, maar het kan niet altijd gratis… De wettelijke opdrachten van de brandweer, zoals het blussen van een brand of het bevrijden van een slachtoffer uit een voertuig, zijn in principe gratis. Daar betaal je immers belastingen voor.

Welk kenteken wordt gebruikt voor objecten die onder civiele bescherming vallen?

De Civiele Bescherming (CB) is een Belgische federale hulpdienst die de bevolking helpt bij rampen….Civiele Bescherming (België)

Civiele Bescherming
Type Hulpdienst
Opgericht 1934
Voorganger(s) Passieve Luchtbescherming (1937) Nationaal Hulpkorps (1945) Korps Burgerlijke Bescherming (1951)
Jurisdictie België

Wie is bevoegd voor brandweer?

Aan het hoofd van de hulpverleningszone staat de zonecommandant. Hij is verantwoordelijk voor het beheer van de zone en voert deze bevoegdheid uit onder het gezag van het zonecollege. In tegenstelling tot de politiezones hebben de gemeenteraadsleden geen rol in de beleidsorganen van de hulpverleningszone.

Welke gemeenten liggen in Oost Limburg?

Brandweerzone Oost-Limburg groepeert 8 brandweerposten die samen de inwoners van 14 steden en gemeenten beschermen: As, Bilzen, Dilsen-Stokkem, Genk, Hoeselt, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Lanaken, Maaseik, Maasmechelen, Riemst, Voeren, Zutendaal en Oudsbergen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven